23948sdkhjf

Minister öppnar för ändring av dubbdäckslagen

Branschen ser ut att ha fått gehör för kravet på att ändra lagen om dubbdäck. Nu har infrastrukturministern bett däckbranschen om mera fakta i frågan.

– Det börjar äntligen att röra på sig i frågan, säger Ulrik Jönsson, ordförande för Däckspecialisternas Riksförbund när han berättar för Motormagasinet att de blivit kontaktade av medarbetare i infrastrukturminister Tomas Eneroths stab som vill ha mer information i frågan om att ändra lagstiftningen som styr när dubbdäcken måste bytas mot sommardäck.

Behovet har funnits länge men har aldrig varit mer aktuellt än i år. Det är inte så att lagen kan styra vädret. Reglerna har varit tokiga hela tiden, säger Ulrik Jönsson.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth är öppen för att ändra i lagstiftningen kring dubbdäcksanvändning.

Läs mer: SFVF anmäler orimliga vinterhjulskrav till Arbetsmiljöverket

Jag tror inte skiftestiderna för vinterdäck är en politisk stridsfråga. Jag vill gärna lyssna på den professionella däckbranschens råd, sade Tomas Eneroth (s) i en intervju med Tidningarnas Telgrambyrå (TT) nyligen.

Att däckverkstäderna denna vår har ovanligt mycket att göra vittnar bland andra en av Sveriges äldsta däckverkstäder, TH Pettersson i Göteborg, om:

Det ringer hela tiden. Det är vädret som orsakat det. Vi skulle kunna jobba dygnet runt, säger Tommy Swärdh, platschef på TH Pettersson i Göteborg till TT.

Läs mer: SFVF anmäler orimliga vinterhjulskrav till Arbetsmiljöverket

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093