23948sdkhjf

Du kan prata med nya Mercedes Sprinter

Vid första anblicken ser inte mycket ut att ha ändrats på nya Mercedes Sprinter, men under skalet döljer sig en del ny teknik. Eller vad sägs om att kunna prata med bilen på 16 olika språk!

Utvändigt är nya generationen Mercedes Sprinter ganska lik sin föregångare, men nyheterna under skalet är desto fler.

Förarkomforten har förbättrats och närmar sig nu personbilsnivå.

En av nyheterna är att Sprinter nu även går att få med framhjulsdrift, vilket då medför att bilen får lasta ytterligare 50 kilo. Nya Sprinter har också fått lasttröskeln sänkt med 8 centimeter jämfört med föregångaren.

Möjligheterna för kunden att skräddarsy sin Sprinter har också blivit fler med den nya generationen.

En annan föga synlig men desto mera påtaglig förändring är att bilägaren kan kommunicera trådlöst med nya Sprinter, genom att prata med bilen. Det sker med hjälp av systemet MBUX som redan finns i andra MB-modeller.

Med hjälp av MBUX kan man till exempel be datorn att skriva och skicka ett mejl, det vill säga datorn ber dig diktera ett mejl som den sedan skickar. Med MBUX kan du också be bilen spela upp en låt eller viss typ av musik, eller fråga om vädret på den destination du knappat in som resans mål.

MBUX är för övrigt också hopkopplat med navigatorn som man kan få till Sprinter, vilket enligt Mercedes innebär att man med tre meters noggrannhet ska kunna hitta till en plats – förutsatt att den finns på navigatorns egen karta förstås.

Backkameran i nya Sprinter har uppgraderats till en 360-graders bird view-kamera där bilden visas på en antingen 7- eller 10,3-tums touch-screen i färg. I nya Sprinter finns också alla de säkerhets- och förarassistanssystem som finns i Mercedes personbilar.

Nya Sprinter har samma mått i lastrummet som förra generationen, vilket innebär att man kan flytta med hyllorna från sin gamla Sprinter när man byter till nya generationen.

FAKTA Mercedes Sprinter gen III
Motorer:

4-cylindrig radmotor (diesel); 2,2 liter 114, 143 eller 163 hk (300/330/380 Nm)
6-cylindrig radmotor (diesel); 3,0 liter 190 hk (440 Nm)
Drivning: framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller 4-hjulsdrift
Kraftöverföring: 6-växlad manuell eller 7- resp. 9-växlad automatlåda
Mått lastutrymme:
Lastlängd: 2,6-4,7 m
Lastarea: 4,36-7,27 m²
Lastvolym: 7,8-17 m3

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078