23948sdkhjf

Manuell parkering är snart historia

Ett av de mest tidskrävande, och för många, stressiga momenten i trafiken är att parkera. Bosch vision är helt eliminera momentet och istället låta bilen göra jobbet. Ett första steg mot visionen är att automatisera parkeringshus. Innan årsskiftet kommer Bosch utrusta sitt andra parkeringshus med självparkeringsteknik.

Kör fram, stig ur, ta fram smartphonen, säg åt bilen att åka och parkera sig själv – så kommer framtidens helt stressfria parkerande att se ut.

I staden Aachen i Tyskland implementerar snart Bosch tekniken i praktiken. Tillsammans med start up:en e.GO inleds nu ett samarbete som kommer göra det möjligt för e.GOs elbilar att parkera på egen hand i Bosch automatiserade parkeringshus. Bosch står för den tekniska infrastrukturen i parkeringshuset medan e.GO implementerar systemet i sina elbilar.

Utöver att förare slipper själva parkeringsmomentet är det automatiserade parkeringshuset också mer platseffektivt.

– Manuell parkering är historia. Bosch-teknologi gör det möjligt för bilar att parkera bättre, ger förare mer tid till annat och mindre att stressa över. Dessutom kan det automatiserade systemet få in upp till 50 % fler bilar i ett parkeringshus, säger Bosch styrelsemedlem Dr Dirk Hoheisel.

Bosch första automatiserade parkeringshus presenterades förra sommaren i samarbete med Daimler.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094