23948sdkhjf

Lars Pettersson ny förbundsordförande för bilsporten

När Svenska Bilsportförbundet höll sitt årliga förbundsmöte röstade möte fram Lars Pettersson som ny ordförande för förbundet. Lars Pettersson efterträder Kenneth Thorén som efter fyra år nu väljer att lämna posten. 

Svenska Bilsportförbundets förbundsmöte som genomfördes ute vid Arlanda orsakade inga större debatter. Till årets möte fanns inga motioner inlämnade, men mötet hade att ta beslut om två nya ledamoter och ny ordförande. Anna Elgtorp och Örjan Eriksson röstades in som ledamoter i styrelsen. De efterträder Elisabeth Eriksson och Lars Pettersson. Pettersson som från sin roll som ledamot i styrelsen nu kliver in som ny ordförande för förbundet.  - Det känns verklige roligt och spännande att rörelsen har valt mig till att leda Svensk Bilsport, det ska bli riktigt roligt, säger Svensk Bilsports nya ordförande. 

Kenneth Thorén som nu efter fyra år som ordförande och totalt 14 år i bilsportens styrelse lämnar Svensk Bilsport gör det efter ett framgångsrikt år med fyra svenska världsmästare och mängder med internationella pallplaceringar.  - Det är alltid lite vemodigt att lämna något som betytt så mycket under så många år, men samtidigt känns det helt rätt. Vi har inom bilsporten haft ett fantastiskt år i år och jag tar med mig otroligt många fina minnen från de här åren i styrelsen, men nu är det dags för andra krafter att ta vid, säger tidigare ordförande Kenneth Thorén.

Lars Pettersson tar nu vid i ett förbund som under förbundsmöteshelgen talade mycket om framtiden och hur Svensk Bilsport ska möta den. - Det finns flera frågor som vi står inför och det visade rörelsens representanter tydligt i de dialoger som vi haft under helgen. Men jag ser tre tydliga punkter som jag och styrelsen kommer ta med oss, det är hur vi ska organisera oss inom rörelsen, hur vi ska nå nya målgrupper och hur vi ska kunna hitta starkare kommersiella områden, men som sagt, vi har många fler frågor på agendan också. Så det här uppdraget känns verkligen spännande, säger Svensk Bilsports nya ordförande, Lars Pettersson. 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.115