23948sdkhjf

Verkstadsföretagarna på inforesa med Autoexperten

På en turné till 9 platser i Sverige har Autoexperten erbjudit ett bra forum för nyheter och dialog med verkstäderna.  Arbetet med Godkänd Bilverkstad av funnits på agendan i över ett år hos Autoexperten och nu börjar verkstäderna acceptera och frågorna börjar komma, vad innebär detta för mig?

-I dialogen med Verkstadsföretagen så känner jag att många är väldigt glada och många ser direkt vinningen av samarbetet, säger Joakim Norlén. Personaljuridik är ofta väldigt avlägset och samtidigt otroligt dagsaktuellt för alla verkstadsföretag.

Autoexperten arbetar hårt med att stötta verkstäderna med underlag, mjukvara, verktyg och stöd för att verkstäderna skall kunna verka som en Godkänd Bilverkstad. I Godkänd Bilverkstad är det tvingande att följa lagar, regler och föreskrifter. Man kan även läsa att det vilar ett stort ansvar på en arbetsgivares. En av orsakerna till detta är den alltmer frekventa lagstiftningen inom arbetsmiljöområdet utformade i olika AFS:ar.

Säger Bo Ericsson ordförande för Verkstadsföretagarna. Den mest påtagliga är den om det systematiska arbetsmiljöarbetet (AFS 2001:01) där riktlinjerna för arbetsmiljön utformats. Ansvaret för att regelverket införs och följs faller helt på arbetsgivaren – i det fall åtgärderna ej genomförts kan arbetsgivaren och företaget drabbas av kraftiga sanktionsavgifter. Allt fler förstår att det är personligt ansvar, annars kan det bli sanktionsavgifter och ev andra påföljder. Vi har lite olika ansvar några är dessa:

  1. Arbetsgivarens arbetsmiljöansvar
  2. Skadeståndsrättsligt ansvar
  3. Arbetsrättsligt ansvar
  4. Straffrättsligt ansvar

-Autoexperten vill stötta på många sätt, det känns som om Autoexperten har förstått vad en verkstad behöver för lyckas, både vara unik, personlig och professionell säger Joakim Norlen, vd för SINF som är Verkstadsföretagarnas samarbetspartner.

 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062