23948sdkhjf

Land Rover firar 70 års jubileum

Efter 70 år av äventyr och globala expeditioner i alla typer av terräng har Land Rover än en gång bokstavligen tagit Defender till nya höjder genom att skapa en av världens mest avlägsna avbildningar.

Avbildningen i form av en Defender-kontur sträcker sig över 250 meter och har avtecknats på en bergssida i franska alperna. Det unika snökonstverket skapades för att utropa världsdagen för Land Rover den 30 april, exakt 70 år efter att den ursprungliga Land Rovern för första gången visades upp för världen på motormässa i Amsterdam år 1948.

Den unika avbildningen är en hyllning till det ögonblick år 1947 då konstruktionschefen på Rover, Maurice Wilks, för första gången skissade formen för den ursprungliga Land Rovern i sanden vid Red Wharf Bay och presenterade idén för sin bror Spencer, verkställande direktör på Rover. Den framåttänkande designen döptes till ”Land Rover”, vars konturer vi idag känner igen som Defender.

Jaguar Land Rover CEO, Prof Dr Ralf Speth:

-Land Rover är ett ikoniskt varumärke världen över och konturerna på Defender är något som känns igen direkt. Att nå milstolpen 70 år är verkligen speciellt and Beyond” anda och hyllar människorna bakom världens populäraste SUV”och vi kommer att uppmärksamma det med ett år av firanden som går i Land Rovers ”Above and Beyond” anda och hyllar människorna bakom världens populäraste SUV.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14