23948sdkhjf

Dubbla pallplatser för Simon Larsson i Lamborghini Super Trofeo

Simon Larsson med sin nya teamkamrat Dennis Lind gjorde succé direkt i Lamborghini Super Trofeo på Monza i Italien med dubbla pallplatser. I race 1 slutade Simon och Dennis på 3:e plats i Pro-Am klassen och i heat 2 som gick på söndagen slutade man på 2:a plats!

Dessa resultat betyder nu att man avslutar premiärhelgen på Monza som mästerskapsledare i klassen.

Hela 50 bilar var anmälda till årets upplaga av Lamborghini Super Trofeo Europe, och 47 kom till start med 90 förare från hela världen. Att köra kval med 47 bilar ute på banan samtidigt blir närmare ett lotteri och det visade sig också när Simons snabbaste varv till slut på kvalet innefattade 4 omkörningar och gav en 35:e start tid. För Dennis gick det bättre i kvalgrupp 2 som satte pole position direkt och med sin erfarenhet kunde klara av trafiken ute på Monza Autodrome.

Racen körs över 50 minuter med rullande start och obligatoriskt förarbyte efter halva tiden. Simon startade race 1 och gjorde en otroligt stabil insats och lyckades knipa många placeringar och avancerade innan han lämnade över till Dennis, som körde upp bilen till totalt 10:e plats och med en 3:e plats i sin klass Pro-Am. För mer detaljerad race rapport hänvisar vi till YouTube länken till eftersändningen från Lamborghini Squadra Corse och till Simons blogg.

Med tanke på startpositionen och att det är 4:e gången Simon sitter i bilen, så var det en perfekt start på säsongen, men det skulle bli ännu bättre...

På söndagens race hade teamet pole position och initialt ryckte Dennis till sig en komfortabel ledning, något som plötsligt försvann efter ett misstag från den danske världsmästaren och när det sedan blev säkerhetsbil på banan, just innan depåbytet var det mesta av försprånget bakåt bortblåst.... Simon tar över från dennis och nu blir det direkt en jakt på den unge svensken från de erfarna Pro förarna (som då kör i en annan klass), men Simon visar grym fighting spirit och håller bra tempo och tar bilen i mål med bravur på en 2:a plats i klassen och total 5:e plats bland alla 47 bilarna. De slog därmed även en stor del av bilarna i Pro klassen, som är klassen över Simon o Dennis som kör i Pro-Am.

"Detta var en racinghelg som jag aldrig kommer att glömma, vilka fighter och vilket resultatet med dubbla podiums här på klassiska Monza. Varje gång jag sitter i bilen bygger jag mer förtroende o mer fart, bilarna jag kört i min karriär har ju varit framhjulsdrivna Touringcars, stor skillnad mot dessa 620 hästkrafters monster som stundtals är snabbare än GT3 bilarna. Stort tack till alla sponsorer, familj och vänner som alltid stöttat mig i medgång som motgång. Denna medgång kan jag vänja mig vid..." säger Simon Larsson med ett brett leende.

The Race Labs gratulerar teamet och framförallt vår unga 20 åring som nu gjorts sitt definitiva genombrott på den internationella racing scenen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078