23948sdkhjf

SFVF representerar svenska skadeverkstäder på Europas största skadekonferens

-Vad vi återigen ser är bristande kvalitet och även om resultatet är något bättre kan detta aldrig vara något som branschen kan vara nöjd med säger Bo Ericsson vd för SFVF efter att ha presenterat svensk försäkrings undersökning för Europeiska kollegor på en konferens i Wien.

-Utifrån ett bilägarperspektiv bekräftar det resultatet att det finns mer att göra innan vi når en accepatbel nivå. Trots alla befintliga certifieringar och kontroller finns det mer att utveckla säger Bo Ericsson. Vi måste börja arbeta på ett annorlunda sätt och med nya rutiner för att mäta och hitta avvikelser för att säkerställa kvalitet. Andra stora problem som vi har gemensamt inom EU är styrningsfrekvensen från försäkringsbolagen. Det var ett stort intresse för SFVFs möten med Konkurrensverket och vad som kommer komma ut i rapporten från myndigheten som kommer sannolikt i juni månad säger Bo Ericsson.

Ett annat gemensamt problem inom EU är bristen på personal både på skade och lackverkstäder. Den 15 maj införs Eurogarant med start i Göteborg för att förändra och förbättra kvaliteten på skadereparationer. Eurogarant är den enda erkända Kvalitetsstandarden som har tagits fram av den internationella organisationen AIRC (Association Internationale des Reparateurs Carrosserie). AIRC är en stor aktör i bland annat Tyskland och har lobbyister på plats i EU-organisationen i Bryssel. Självklart ställer det höga krav på verkstaden eftersom en Eurogarant skadeverkstad lämnar bilägargaranti tre år på utförd reparation.

-Det skapar en trygghet för bilägare och lyfter skadebranschen till en ny nivå berättar Bo Ericsson. Andra starka argumentet för denna europeiska skadestandard är att den fokuserar på hela fordonets område från allt från färg till kaross. Eurogarant är en komplett standard anpassad för den svenska marknaden.

 

Vår avsikt är att medverka till den största kvalitetsförbättringen som skett på svenska skadeverkstäder. Det är inte OK att 34% av vårt arbete på skadeverkstäder får anmärkningar säger Bo Ericsson enligt den senaste undersökningen från Svensk Försäkring.

 

I andra länder inom EU har Eurogarant haft en positiv inverkar och vi tror Eurogarant får det I Sverige också avslutar Bo Ericsson

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095