23948sdkhjf

Nu kommer nya Swift Sport

Så är det dags för den tredje generationen Swift Sport. Lägre, bredare med aggressivare framtoning i kombination med låg vikt och turbomotor.

-Nya Swift Sport är ett efterlängtat tillskott till den framgångsrika Swift-serien och kommer effektivt bidra till en fortsatt utveckling av varumärket Suzuki säger Nicholas Parts, nytillträdd sverigechef för Suzuki.

Formgivningsmässigt skiljer sig nya Swift Sport från sitt standardsyskon bland annat genom en helt nydesignad grill, svartlackerade A- och B-stolpar, vertikalt arrangerade strålkastare samt sidokjolar. Kompletterat med 17-tums polerade aluminiumfälgar och dubbla ovala utblås.

Jämfört med tidigare Swift Sport är hjulbasen förlängd och spårvidden bredare, vilket har en positiv inverkan på riktningsstabiliteten. Karossen är bredare och är dessutom sänkt.

Nya Swift Sport är formgiven för att skapa en maximalt behaglig, interaktiv förarmiljö. Högkvalitativ klädsel, nydesignade sportstolar och en D-formad läderratt. Pedalerna i aluminium förstärker sportkänslan ytterligare. Dessutom är huvudutrymmet i baksätet 23 mm bättre.

Swift Sport är utrustad med ett fullmatat infotainmentsystem (SLDA) och förberedd för Android Auto, MirrorLink och Apple CarPlay.

Den nya BOOSTERJET-motorn är en direktinsprutad turbomaskin, som karaktäriseras av högre bränsleeffektivitet och större körglädje. Motorn har utvecklats med målsättningen att reducera vikt och storlek samtidigt som man eftersträvat snabbare gasrespons. Effekten på sportmodellen har ökat från 136 till 140 hk och vridmomentet från 160 Nm till 230 Nm. Tillsammans med en 80 kilos reduktion av tjänstevikten ger detta en mycket körglad bil.

Den manuellt 6-växlade transmissionen har uppdaterats för att ge snabbare, distinktare växlingar och maximal känsla.

Med nya Swift Sport presenterar Suzuki det senaste på säkerhetssidan. Dual Sensor Brake Support som innebär en kombination av en kamera och en lasersensor. Systemet upptäcker såväl fordon som fotgängare. Filbytesvarnare, trötthetsvarnare, helljusassistent samt adaptiv farthållare är andra exempel på utrustningsdetaljer som ingår i standardutrustningen. De första kundleveranserna beräknas ske i juli.

 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078