23948sdkhjf

Nu kommer informationen om Personalliggare

 -Skatteverket skickar fr o m den 11 maj ut information om Personalligare. Därefter startar arbetet med att göra informationen/regelverket lätt att förstå när det sätts i sitt rätta samband, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

Ulf Stefansson och Bo Ericsson kommer vara med i arbetet med att ta fram information/regelverket tillsammans med Skatteverket så det borgar väl för att det inte ska vara några oklara frågor därefter.

-Ett mötesdatum, 27 juni, är också satt för vårt möte med svenska Skatteverket, Norsk Bilbransjeforebund, NBF, och norska Skatteverket för att diskutera deras erfarenheter av motsvarande system. Ännu viktigare kommer det bli att ta upp frågan om hur de gick tillväga för att lyckats så väl i sina skattekontroller. Svart verksamhet har varit ett problem även i Norge och som vi kunde läsa i MotorMagasinet tidigare i år har norska myndigheter lyckat stävja detta gissel. Här har vi en hel del att lära tror jag, säger Bo Ericsson

Den 21 maj har SFVF bjudit in flera aktörer som säljer personalliggarsystem exempelvis ID06. Skälet till det är att det finns en djungel av företag som vill sälja den typen av system till fordonsbranschen och SFVF och Verkstadsföretagarna vill göra en utvärdering som kommer till grund för en rekommendation.

Bild: Bo Ericsson vd SFVF

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068