23948sdkhjf

Interdan tar över importen av Opel i Sverige

Interdan Bil A/S, där K.W. Bruun Autoimport AB ingår, och PSA-gruppen har tecknat ett avtal gällande import av Opels bilar och reservdelar till Sverige.

- Det är väldigt glädjande att ta detta första steg till att kunna välkomna Opel till Interdan-familjen. Med Peugeot och Opel får vi två stycken starka och välkända varumärken som kompletterar varandra på ett fantastiskt bra vis och det ger oss en möjlighet att utveckla och bredda vår affärsmodell, säger Tobias Pettersson, vd för K. W. Bruun Autoimport AB och Peugeot Sverige.

Den danska Interdan-koncernen, där K.W. Bruun Autoimport AB ingår, har ett långtgående samarbete med franska PSA-gruppen och förvärvar nu importörskontrakten för Opel för både den svenska och danska marknaden.  Denna överenskommelse, som ska godkännas av svenska och danska konkurrensmyndigheter, ska ses som ett resultat av det goda samarbetet mellan Interdan-koncernen och PSA-gruppen och de framgångar som Interdan-koncernen har haft i så väl Sverige som Danmark. K. W. Bruun Autoimport AB, och Peugeot Sverige, har sedan flytten till Malmö 2014 tagit stora steg framåt försäljningsmässigt och ökat sin marknadsandel kontinuerligt varje år.

- Vår affärsmodell har på förhållandevis kort tid skapat mycket goda resultat för Peugeot i Sverige. Nu ser vi möjligheter att ta vår kunskap och våra erfarenheter och använda dessa för att lyfta ett välkänt märke som Opel till nya höjder, säger Tobias Pettersson, vd för K.W. Bruun Autoimport AB och Peugeot Sverige.

Formellt genomförs övertagandet av importörskontraktet för den svenska marknaden genom ett förvärv av Opel Sverige AB. Konkurrensverket behandlar i dagsläget godkännandet av köpet av Opel Sverige AB och detta godkännande kommer att bli startskottet för övertagningsprocessen, där steg ett blir en analys av Opels potential, organisation och vilka möjliga synergieffekter som kan skapas med K. W. Bruun Autoimport AB och Peugeot Sverige. När det formella övertagandet sker är i dagsläget inte fastställt men processen beräknas ta några månader.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093