23948sdkhjf

Kia introducerar 48V mildhybrid

Uppdaterade Sportage blir först ut med ett 48-volts mildhybridsystem när den lanseras under hösten. Elkraften avlastar dieselmotorn och ger lägre förbrukning och utsläpp. Kia är först bland biltillverkarna med att erbjuda hybrid, laddhybrid, elbil och 48-voltsteknik i modellprogrammet.

Med 48-voltstekniken blir hybriddrivning ekonomiskt överkomlig och banar väg för en bred tillämpning. Genom att elektrifiera traditionella drivsystem kan förbrukningen och utsläppen sänkas. Koldioxidutsläppen minskas med upp till 4 procent (mätmetod WLTP) respektive 7 procent (NEDC).

Tekniken kombinerar en dieselmotor med ett 48-volts elsystem bestående av ett kompakt litiumjonbatteri på 0,46 kWh och en kombinerad startmotor och generator. Systemet fungerar som start/stopp-system, avlastar förbränningsmotorn och ger extra vridmoment, men återvinner även energin när bilen frirullar eller bromsar.

Kia EcoDynamics+ dieselmildhybrid anpassas till olika växellådor liksom fram- och fyrhjulsdrift. Drivsystemet kommer även till bensinmotorer.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078