23948sdkhjf

SFVF och Verkstadsföretagarna har startat utbildningen av Branschambassadörer

-En sak kan vi vara 100% säkra på, ingen kommer lösa fordonsbranschen brist på personal. Tyvärr är behovet av personal i vår bransch nu så stort att elever slutar gymnasieskolan innan hela studietiden är över och det är oroande säger Bo Ericsson ordförande för Verkstadsföretagarna och vd för SFVF.

-De deltagande 20-talet företagare och skolor var eniga med oss att vi måste ”sätta axeln till” själva och arbeta med branschens alla möjligheter för att finna personal. Det här är också ett av skälen till att SFVF startade Verkstadsföretagarna. Med statsstöd har vi därför startat och inför nu Branschambassadörer i Sverige, säger Benny Wallin utbildningsansvarig på Verkstadsföretagarna.

-Det här är en unik satsning för att utveckla APL inom branschens egna företag och engagera såväl chefer som tekniker i samarbetet mellan företag och fordonsskolor. Det märks på alla konkreta förslag att det här är vad branschen behöver för att stärka rekrytering och kvalitet. Det här är en katapult som inte får stanna utan engagera så många företag och skolor som möjligt, konstaterar Wallin.

Bo Lindman, en fantastiskt estradör, utbildade deltagarna rent formellt inom APL och handledare och delade ut ett uppskattat intyg till alla deltagarna.

-De lagar och miljökrav som idag präglar fordonens konstruktion och funktion medför helt nya kunskapsområden att utbilda inom, till exempel bränslesystem, el/hybridteknik och förarassistans- och körsäkerhetssystem. Den äldre teknik har i stor omfattning ersatts med systemteknik och alternativ bränsleteknik (metan eller vätgas), utvecklad avgasreningsteknik till förbränningsmotorer samt elhybrider och elfordon. En väldigt viktig roll har Branschambassadören här med att ”knyta till sig” skolan i ett nära samarbete, avslutar Benny Wallin.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078