23948sdkhjf

Ledande biltillverkare väljer Veoneer för kamerasystem

En ledande biltillverkare har valt Veoneer till partner för att utveckla och producera kamerasystem med monovision, där kamerans hårdvara, mjukvara och algoritmer ingår.

 Veoneer, Autolivs verksamhet Electronics, väntas knoppas av i slutet av juni 2018 och blir då ett av fordonsindustrins nyaste och samtidigt mest erfarna teknikbolag.

Veoneers monovisionsystem har utformats för att uppfylla eller överträffa de 5-stjärniga säkerhetsstandarder som satts av NHTSA och europeiska NCAP. Veoneer är den enda leverantör som har kapacitet att nå kraven för 5-stjärnig säkerhet med ett kamerasystem för monovision där hårdvara, mjukvara och detektionsalgoritmer har utvecklats internt.

Veoneers kamerasystem för monovision uppges vara bäst i sin klass på att upptäcka fotgängare, erbjuda framåtriktad kollisionsvarning och hålla bilen i rätt fil med hjälp av Lane Keep Assist. Veoneer börjar leverera kamerasystem med monovision till denna kund med början år 2022. Som Autoliv Electronics har Veoneer visat hög produktionskapacitet och är en ledande leverantör av högkvalitativa kamerasystem som upptäcker och varnar för fotgängare och djur.  -Vi är mycket stolta över att ha valts till partner för att utveckla och bygga kamerasystem för monovision. Med tio års erfarenhet av algoritmer har vi gjort stora framsteg och utvecklat kamerasystem för monovision som är i världsklass. Vi har drivits av ett engagemang för att minska antalet olyckor och rädda liv, säger säger Jan Carlson, Autolivs ordförande, vd och koncernchef.  Efter avknoppningen blir Jan Carlson vd och koncernchef för Veoneer.

Pressinfo: Autoliv

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08