23948sdkhjf

MRF och Bil Sweden laddar för Almedalen

Beskattning av bilen och bilismen, miljö och hållbarhet, framtidens mobilitet och framtidens fordonsteknologi är huvuddragen i MRFs och Bil Swedens program under årets politikervecka i Almedalen, 1-8 juli.

– Eftersom det är valår och att bilen, bilismen och den fria mobiliteten hotas är det viktigt att berätta om dess betydelse för samhället, tillväxt och inte minst, välfärden, säger MRFs opinions- och Almedalsansvarige, Charlie Magnusson i ett pressmeddelande och tillägger att förmodligen skulle ingen annan försvara bilismen om inte branschen gjorde det själv.

– Dessutom företräder vi två viktiga sektorer med närmare 160 000 anställda i Sverige. Det är dels den högteknologiska fordonsindustrin med några av landets allra tyngsta företag, dels motorbranschen med många samhällsviktiga SME-företag.

Han säger att MRF och Bil Sweden är etablerade och trovärdiga spelare i Almedalen sedan tidigt 2000-tal.

– På sedvanligt vis håller vi till i Högskolan i Visby, Campus Gotland. Nästan lika sedvanligt ställer Bil Swedens medlemmar ut bilar med den senaste teknologin – el och elhybrider i hamnen. På öppningsdagen, söndag 1 juli bjuder vi dessutom in till ett litet välkomstparty i ett tält på utställningsområdet, berättar Charlie.

Han berättar även att MRF och Bil Sweden i år begränsar sitt deltagande till 1-4 juli. Efter årets politikervecka kommer MRF och Bil Sweden att utvärdera framtida deltaganden. Något som alltid skett under senare år.

– Problemet är att få genomslagskraft med sitt budskap, det är många sändare och bruset är omfattande, men samtidigt finns det många intressanta mottagare på plats. För att nå effekt är det viktigt att ha starka sändare – vi har närings- och innovationsminister Mikael Damberg, Volvo Cars Håkan Samuelsson, AB Volvos Martin Lundstedt samt Scanias Henrik Henriksson bland deltagarna i våra seminarier, berättar Charlie vidare.

 

Programmet

 

Söndag 1 juli

– Kommer bonus- och malussystmet att få önskad effekt?

Måndag 2 juli

– Länge leve dieselbilen?

– Miljözoner – till vilket pris?

– Bilen som motor i delningsekonomin?

– Spara 1,5 miljard genom bättre framkomlighet

Tisdag 3 juli

– Hur stärker vi svensk fordonsindustri?

– Hur laddar vi för elbilsrevolutionen?

– Hur stoppar vi den organiserade (bil)brottsligheten?

– Bussens roll i Östlig förbindelse

Onsdag 4 juli

– Är Sverige redo för framtidens fordon?

– Vart är bilen på väg? (ungdomspolitisk debatt)

– Hur får vi bort dumpade och övergivna bilar?

– Hållbara transportlösningar

– Elbussar, platooning och självkörande bussar

Bild: Charlie Magnusson, MRF, ansvarig opinion, press och samhälle

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109