23948sdkhjf

Tio unga fordonstekniker får Mercedes-Benz Sveriges nya stipendium – TechStar.

Tio elever som går ut fordonsprogrammet med inriktning mot personbil på gymnasiet i år får följa med på en unik resa till Mercedes-Benz hemstad Stuttgart. Där genomgår de bland annat en utbildning till certifierade underhållstekniker.

Det nya stipendiet presenterades i vintras som ett led i Mercedes-Benz satsning på att öka intresset för fordonstekniker som yrke.

– Hela bilbranschen har problem att hitta unga duktiga människor, säger Helgi Gestsson som är direktör för Customer Services på Mercedes-Benz Sverige.

– En ung och driven tjej eller kille med rätt inställning har lätt att få jobb direkt efter gymnasiet. Och det finns bra och stora möjligheter att gå vidare och lära sig mer.

Stipendiet TechStar instiftades i vintras och syftet var att hitta de elever som verkligen har både rätt kompetens och rätt inställning.

– Det var intressant att se hur mogna många var i sina formuleringar, fortsätter Helgi Gestson.

Glädjande många nämnde kundkontakter och förmåga att skapa relationer med kunder som något viktigt inför framtiden. Just de mjuka värdena är något som man historiskt sett har gett allt för lite betydelse i den här branschen, och något som vi vill lyfta fram. Självklart måste man också vara en skicklig tekniker som drivs av att lära sig nya saker hela tiden. Vem trodde för 20 år sedan att högspänningskompetens skulle vara viktigt?

– Det är ett riktigt bra gäng som vi valt ut, och det ska bli roligt att följa dem i deras yrkesliv.

De tio utvalda är:

Philip Sandolf, Värnamo Elias Pettersson, Lärbro Rasmus Hallberg, Ås William Stjernfeldt, Korsberga Emma Friberg, Malmö Hassan Amoury, Jönköping Jennie Wikforss, Dalby Calle Sjöberg, Enköping Marcus Obrell, Kävlinge Isak Elgendahl, Östersund

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078