23948sdkhjf

NEVS satsar på fjärrstyrd säkerhet för självkörande fordon

Elbilstillverkaren NEVS tar nu ännu ett steg mot självkörande bilar genom att använda Phantom Autos fjärranslutna säkerhetsteknologier för att garantera en säker utveckling av självkörande fordon.

NEVS har tecknat ett samarbetsavtal med Phantom Auto, som är ledande inom fjärrstyrda säkerhetsteknologier för elbilar, för att försäkra sig om den allra säkraste och mest effektiva implementeringen av NEVS´ självkörande elbilar globalt.

Amerikanska Phantom Auto, som har sin bas i Silicon Valley, Kalifornien, gör det möjligt för en fjärransluten operatör att ta över driften av en självkörande bil om det händer något i trafiken som den inte kan lösa själv. Detta i sig kommer att bidra till en säker och snabb implementering av självkörande bilar

NEVS vision är att forma mobilitet för en mer hållbar framtid. Genom samarbetet mellan NEVS och Phantom Auto sätts nu ribban för säkerhet när det gäller implementeringen av självkörande system.

 Stefan Tilk, vd och koncernchef på NEVS, kommenterar:

-Våra självkörande fordon ska kunna köra från A till B, vilket innebär att de måste klara av alla hinder de kan komma att möta på vägen. Det kan gälla oplogade vägar, vägarbeten och andra stopp på vägen.

-Phantom Auto’s fjärrstyrda säkerhetsteknologier innebär att passagerare i våra bilar kommer att ta sig fram säkert och effektivt, förbi alla besvärligheter på vägen. Därför är det här mycket spännande – jag är mycket glad åt att vi har fått Phantom Auto som partner, tillägger han.

Shai Magzimof, koncernchef för Phantom Auto, kommenterar samarbetsavtalet med NEVS:

-Det är absolut nödvändigt att självkörande fordon kan användas på ett optimalt säkert sätt. Genom att använda Phantom Auto´s fjärrstyrda säkerhetsteknik kommer NEVS fordon att ha en fjärroperatör beredd, som vid behov kan ta över kontrollen, så att passagerarna kan garanteras högsta säkerhet. 

Magzimof tillägger: -Vi är hedrade av att få samarbeta med en tillverkare av självkörande elbilar som NEVS, en sann föregångare när det gäller hållbara mobilitetslösningar och som delar vår vision för säkerhet för självkörande fordon:

 Källa: Pressinfo Nevs

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078