23948sdkhjf

FKG öppnade politikerdialogen inför valet

Det är viktigt med en dialog mellan de styrande politikerna och fordonsindustrin. Det är slutsatsen efter FKG:s politikerträff för Västra Sverige hos teknikkonsulten HRM-EDAG i Göteborg på måndagen.

– Det finns ett stort behov om att få veta mer bland våra politiker, oavsett var de sitter i politiska sammanhang, säger Fordonskomponentgruppens vd, Fredrik Sidahl och fortsätter:

– Vi brukar inte benämna våra dialogmöten med politiker som lobbying, utan som utbildning. Vi presenterar fakta, vilket välkomnas av deltagarna eftersom de allt som oftast möts med klagosång vid andra möten!

Tre moderata kommun-, region- och rikspolitiker; Sofia Westergren, Carina Ridenius och Jan Lindblom, hade hörsammat FKG:s inbjudan. Det blev en spänstig dialog med utgångspunkt från bransch- och konjunkturbarometern Vägvisaren med många frågor och diskussioner mellan dem och FKG:s konstellation; Fredrik Sidahl, Texlas vd Susanne Johansson, HRM-EDAG:s vd Mats Rogbrant samt Göran Björklund, Public Affairs FKG.

– Det är väldigt viktigt att berätta att exportindustrin och framför allt att fordonsindustrin är motorn i den svenska ekonomin. Tack vare industrin och dess förädlingsförmåga kan vi bygga den välfärd som landet vilar på, förklarar Fredrik Sidahl och refererar till tyska kanslern Angela Merkels uttalande om sambandet mellan näringspolitik, tillväxt och välfärd.

Från FKG:s sida lyftes bland annat betalningstider i näringslivet, kompetensförsörjning, behovet av korttidsvecka, finansiering samt den generella branschutvecklingen genom utfallet i den allra senaste Vägvisaren.

Vidare diskuterades om hur det ”momentum” som råder i Västragötalandsregionen inom framtidens mobilitet ska kunna utvecklas ytterligare för att skapa tillväxt.

Från de deltagande politikerna önskades fortsatt dialog, och att vid nästa sammankomst speciellt lyfta SME-företagens situation och, inte minst, betydelse för tillväxten.

Bild, fr v: Sofia Westergren, Fredrik Sidahl, Mats Rogbrant, Susanne Johansson, Carina Ridenius och Jan Lindblom (Göran Björklund saknas på bilden).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094