23948sdkhjf

Kristoffersson vann igen

Som den andre föraren i VM-rallycrossens historia tog Johan Kristoffersson full pott: snabbast i samtliga fyra kvalomgångar, seger i semifinalen och en övertygande finaltriumf i norska Hell.  Kristoffersson fick sällskap på pallen av teamkompisen Petter Solberg – en stark lagprestation av PSRX Volkswagen Sweden.  

- Vilken fantastisk helg! Redan från början kände jag mig bekväm med bilen. Det är underbart när du har bilen så totalt under kontroll och känner att du kan göra precis som du vill, summerar Johan sin succétävling.   T

ill skillnad från tidigare tävlingar dominerade Johan Kristoffersson skeendet redan under lördagen på Lånke-banan. Två segrar innebar ledning över natten och på samma sätt fortsatte det under söndagen. Kristoffersson tog starterna och försvarade sin position med lätthet.   I semifinalen stod de båda PSRX Volkswagen Sweden-förarna än en gång bredvid varandra i första ledet och den här gången blev det ingen dramatik. Kristoffersson styrde sin Polo R Supercar till en övertygande seger och Solberg kom in som trea. Dramatiken i finalen utspelade sig i den första kurvan, strax bakom ledande Kristoffersson. Timmy Hansen fick en tryckare, åkte sidledes och var nära att träffa Johan. Efter att ha kommit genom där kontrollerade Kristoffersson händelserna. Mattias Ekström  jagade, men den regerande världsmästaren tryckte till lite extra med sin Polo R Supercar och var i mål åtta tiondelar före Ekström och med Petter Solberg som trea. Därmed tog värmlänningen sin andra seger på raken på Lånke-banan inför 24 000 åskådare och den fjärde triumfen på fem deltävlingar i årets VM.

Petter Solberg fick äntligen till det på sin hemmabana i Norge, även om det inte blev seger. Solberg fick till sist ge sig för Ekströms attack, men klarade tredjeplatsen med god marginal före Kevin Hansen.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078