23948sdkhjf

SFVF tecknar avtal med Fordonsliggare AB

Från och med 1 juli är det lag på personalliggare i verkstäder. Eftersom tillsynsavgifterna är höga är det viktigt att ta allvarligt på sättet att föra liggare på. SFVF har tagit i beräkning att deras medlemsverkstäder behöver ha en så enkel och fungerande lösning som möjligt. Att köra manuella gula boken bäddar precis som i andra branscher för problem.

-Vi har valt att teckna avtal med Fordonsliggare ID AB eftersom de levererar en ID06-ackrediterad lösning som är administrationsfri och har fungerat sedan 2010, säger Bo Ericsson, vd på SFVF.

Markus Englund på Fordonsliggare AB berättar: 

-Erfarenheterna visar att det alltid blir strul och tillsynsavgifter när man väljer manuella eller oprövade system vid lagstart. Vi var med om det fenomenet 2016 då lagen kom till byggindustri.  

Flera byggbolag köpte oprövade lösningar både en och två gånger innan man fann fungerande system för sina liggare. Det blev dyrt och medförde onödigt jobb. Markus fortsätter:

-Det hedrar branschen att man gör gemensam sak med bygg och väljer den icke-vinstdrivande ID06-lösningen åt sina medlemmar. Kampen mot oseriösa bolag och för en sund konkurrens blir starkare när branscher jobbar tillsammans. Självfallet är jag glad åt att vi får vara med och leverera system som är beprövade sedan många år.

Bo Ericsson på SFVF tillägger:

-En ny lag verkar först krånglig men vi från branschorganisationerna gör allt för att våra medlemmar skall få en automatisk och administrationsfri lösning. Jag tror vi kommer få se nyttan av lagen för våra medlemmar inom några månader, i takt med att oseriösa aktörer rensas bort genom Skatteverkets tillsyn. Den sunda konkurrensen behöver stärkas så vi välkomnar lagen. Våra medlemmar skall ha verktygen för att enkelt möta lagkravet. Det skall vara lätt att göra rätt.

Se film om hur det går till

Bild:

Bo Ericsson, vd SFVF och Markus Englund, vd Fordonsliggare AB

 

 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187