23948sdkhjf

ProMeister ställer sig bakom initiativ för jämställdhet

ProMeister ställer sig bakom initiativet Segerpotten och skänker pengar till insamlingen som arbetar för ökad jämställdhet inom svensk elitfotboll. Ett arbete som kan ligga till grund för en bättre framtid även inom andra branscher, som exempelvis bil och verkstad.

– Vi hoppas vårt bidrag och engagemang i Segerpotten kan ge ett lyft i diskussionen om hur alla vinner på ett jämställt samhälle. Det är viktigt att prata till hela befolkningen när man söker rätt personer och kompetens. Det handlar om kunskap och prestation, inte om kön, säger Petra Bendelin vd ProMeister Solutions i ett pressmeddelande.

Bristen på fordonsmekaniker är ett utbrett problem i Sverige. För att mota bristen tar ProMeister flera initiativ för att attrahera hela befolkningen till fordonsbranschen. Exempelvis är verkstäderna utrustad med verktyg som säkerställer att både kvinnliga och manliga, långa och korta samt starka och svaga fordonstekniker har rätt förutsättningar att arbeta i verkstaden. Förutsättningar som ökar jämställdheten.

– Vi ser synergier i att prata om jämställdhet i fler branscher än vår egen. Att endast män känner sig välkomna är ett problem när vi har så många kompetenta personer även i den andra halvan av befolkningen. För att hitta de anställningsbara teknikerna med rätt intresse måste vi tala till både män och kvinnor, säger Petra Bendelin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078