23948sdkhjf

Här har Mercedes arkitekter hållit i pennan

Upplands Motors nya verkstad för Mercedes transport- och lastbilar, som just nu byggsi Stockholm, är ritad av Mercedes i Tyskland.

När Upplands Motor-ägda Bernats Bil stod inför att bygga en helt ny verkstad för Mercedes tunga lastbilar och transportbilar Länna strax söder om Stockholm så ville man ha bästa tänkbara utformning av lokalerna

Bernats Bils dåvarande vd Henrik Lessel tog därför kontakt med Mercedes i Tyskland för att få lite input till bygget, berättar verkstadschefen för Bernats Bil i Länna, Michael Strindholm:

Den 15 september ska Bernats Bils nya verkstad för lastbilar och transportbilar invigas och då är den enligt Michael Strindholm antaligen unik i Sverige:

– Mig veterligen så är vår nya verkstad i Länna ensam i sitt slag om att vara ritad av Mercedes i Tyskland.

Den nya verkstaden byggs på granntomten till Bernats Bils nuvarande verkstad i Länna strax söder om Stockholm. När bygget är färdigt flyttar man in i betydligt större lokaler. Den nya verkstadsbyggnaden är på totalt 4000 kvadratmeter, över 100 meter lång och 30 meter bred och den innebär en rad förbättringar för personalen, säger Michael Strindholm.

– I dag har vi fem platser i vår verkstad. I den nya verkstaden får vi 5 platser för lastbilar och sex transportbilplatser. Vi får också en ny plåtavdelning för lastbilar och en egen liten separat maskinverkstad där vi kan reparera växellådor. Och nu kan vi inte göra ramriktningar, men det kommer vi kunna göra i den nya skadeverkstaden, berättar Michael Strindholm.

Den nya anläggningen blir unik där vi kombinerat det bästa från Mercedes-Benz-verkstäder i Tyskland med det bästa från Sverige. Allt för att bygga en verkstad med smidiga arbetsflöden, de bästa hjälpmedlen och en trivsam arbetsmiljö, säger Upplands Motors vd Kent Jonsson.

Den nya verkstaden kräver cirka fyrtio nya anställda och rekryteringen är nu i full gång. Och att hitta folk är en utmaning, påpekar Michael Strindholm:

Det är svårt att hitta mekaniker till tunga sidan. Vi har provat med folk med utländsk bakgrund också, men problemet är språket. Vi har en kille från forna Jugoslavien nu som är jätteduktig. Han kan inte svenska, men det fungerar tack vare att vi har andra i verkstaden som kan översätta.

Bernats Bil köptes sommaren 2017 av Upplands Motor. Verksamheten i Länna består till största delen av mekanisk verkstad för last-, transport- och personbilar, plåt- och lackverkstad, glasverkstad samt reservdelsförsäljning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062