23948sdkhjf

MRF står redo för lagstarten

Söndagen 1 juli blir det lag på fordonsliggare i verkstäderna. Eftersom tillsynsavgifterna är höga är det viktigt att ha löst sättet att föra sin liggare. På MRF har man bedömt att medlemmarna behöver ha en så enkel och fungerande lösning som bara är möjligt.

Joachim Due-Boje förklarar:

-För våra medlemmars skull har vi valt teckna avtal med de bästa leverantörerna av personalliggare. Fordonsliggare ID AB är en av dem eftersom Fordonsliggare levererar en ID06-ackrediterad lösning som är administrationsfri och har fungerat sedan 2010.

 

Markus Englund på Fordonsliggare AB berättar:

-Erfarenheterna visar att det alltid blir strul och tillsynsavgifter när man väljer manuella eller oprövade system vid lagstart. Vi upplevde det 2016 då lagen kom till byggindustri.   Flera byggbolag köpte oprövade lösningar både en och två gånger innan man fann fungerande system för sina liggare. Det blev väldigt dyrt och medförde onödigt jobb för platscheferna. 

 

Markus fortsätter:

-Det är god sak att branschen sluter upp tillsammans med byggindustrin och väljer den icke-vinstdrivande ID06-lösningen. Kampen mot oseriösa bolag och för en sund konkurrens blir starkare när branscher jobbar tillsammans. Jag är mycket glad att vi får vara med och leverera beprövade system till MRFs medlemmar.

Joachim avslutar att understryka varför man tagit sig tid att söka sig fram till rätt lösningar och teckna samarbetsavtalet:

-För oss är det viktigt att våra medlemmar får en enkel lösning som är administrationsfri. Vi välkomnar lagen eftersom den stärker våra medlemmar. Jag tror vi kommer se god nytta av lagstiftningen inom kort, i takt med att Skatteverkets tillsynsbesök rensar bort oseriösa aktörer. Det viktiga för våra medlemmar är att det skall vara lätt att göra rätt. Våra medlemmar skall ha de bästa verktygen för att möta lagkravet på ett enkelt sätt!

Se filmen (30 sek) om hur MRFs medlemmar löser lagen

 

Bild: Joachim Due-Boje MRF, Karoline Olsson Fordonsliggare AB och Markus Englund Fordonsliggare AB

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078