23948sdkhjf

ProMeister Solutions AS utbildar PKK-inspektörer i Norge

Den norska myndigheten Vegdirektoratet har gett ProMeister Solutions AS ett bindande förhandsgodkännande som utbildningsverksamhet för inspektörer för periodisk kontroll av fordon (bilbesiktning) i kategori A - lätta fordon. Över 10 000 inspektörer ska ha genomfört utbildning och godkännas före den 1 oktober 2021.

ProMeister Solutions AS har fått grönt ljus att utbilda inspektörer i Norge enligt de nya norska reglerna för kontrollutbildning (kontrollopplæringsforskriften). För verkstäderna innebär de nya reglerna att inspektörerna måste genomgå en omfattande praktisk och teoretisk utbildning och godkännas i en slutlig utvärdering. Regleringen bygger på direktiv 2014/45/EU. Syftet med utbildningen är att främja den fordonstekniska säkerheten.

ProMeister Solutions har sedan en tid förberett sig för att erbjuda denna utbildning. Utbildningschef i ProMeister Solution AS, Kjell Teige, ser fram emot en spännande start: -Vi har investerat i toppmoderna anläggningar och utrustning och har några av branschens bästa lärare redo för kursstart hösten 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11