23948sdkhjf

Verkstadsföretagarna och SFVF vill starta samarbete med Bilsportförbundet

Verkstadsföretagarna och SFVF i dialog med Svenska Bilsportförbundet om framtidens mekanikerutbildning där utbildningsavsnitt både ska passa verkstäderna och tävlingsteam.

-Vi har tillsammans med SBF och partnerföretag varit på en deltävling av Rallycross VM i Höljes och där diskuterat och besökt olika tävlingsteam, säger Benny Wallin, utbildningsansvarig på Verkstadsföretagarna.

-Nästan i varje tävlingsteam finns fd elever från våra fordonsutbildningar främst anställda under tävlingssäsongen. I dag finns problem med att kursinnehållet som är anpassat till fordonsskolor med tävlingstekniker varierar mycket, vilket ställer till tolknings problem när eleverna ska anställas i våra verkstäder, säger Benny Wallin som är utbildningsansvarig.

-Vi är här för att tillsammans med SBF som målsättning hitta en gemensam kursplan för dessa skolor. Då vi vet att tävlingsmekaniker är attraktiva för våra företag ser vi fram mot att hitta en gemensam lösning. För alla våra verkstäder är det här en teknikerreserv vi måste kartlägga och ta vara på, avslutar Bo Ericsson som är styrelseordförande i Verkstadsföretagen och vd för Sveriges Fordonsverkstäders förening SFVF. På bilden ses föraren Petter Solberg berätta om sin entusiasm för fordonselever.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078