23948sdkhjf

Första gången BUDD-e visas i Sverige

Volkswagen har tagit sin prisbelönade konceptbil till Almedalen.

BUDD-e väckte stor uppmärksamhet när den presenterades i Las Vegas 2016. Volkswagens fyrhjulsdrivna konceptbil har bland annat utsetts till ”Concept Truck of the Year” vid North American Concept Vehicle of the Year Award i Plymouth, USA, och fått pris för bästa ”Interior Design of the Year – Concept Vehicle” vid Automotive Interiors Expo 2016 i Stuttgart.

Nu har biljätten för första gången tagit med sig den eldrivna konceptbilen till Sverige. Minibussen visas upp i Volkswagens Electric Lounge, som ligger centralt på Hansaplatsen mitt emot Almedalsparken i Visby. Konceptbilen kan beskådas på plats under perioden den 2–6 juli.

− Det är väldigt roligt att vi lyckats få denna unika bil till Almedalen. Genom den vill vi visa besökarna hur omfattande och långtgående våra elbilsplaner är och hur tekniken kommer att förändra vårt sätt att resa med bil. BUDD-e har goda möjligheter att bli en riktig snackis, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

BUDD-e är en modern tolkning av den första VW-bussen. Det är Volkswagens första konceptbil som baseras på nya plattformen för elbilar Modular Electric Drive Kit (MEB). Den helelektriska drivlinan har en räckvidd på upp till 533 kilometer. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111