23948sdkhjf

Unik fortbildning för fordonslärare under ELMIA LASTBIL 2018

Fordonslärare har bjudits in till en unik konferens med fortbildning och branschinformation på ELMIA i Jönköping under Lastbil 2018. Arrangörer är Verkstadsföretagarna, Sveriges Fordonsverkstäders Förening och MAN i samverkan för Tunga Fordons fortsatta utveckling av ny teknik och rekryterings-projektet Branschambassadörer.

I över 10 år har det varit rekryteringsproblem i fordonsbranschen.

- Tyvärr ”faller” en del tillbaka på oss själva eftersom för lite har gjorts av för få, säger Bo Ericsson, ordförande för Verkstadsföretagarna och vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF), Nordens största fordonsbranschförening.

- Verkstadsföretagarna sitter med i lokala, regionala och nationella programrådet och bistår med kunskap, säger Benny Wallin, utbildningsansvarig på Verkstadsföretagarna. Uppdraget i nationella programrådet är att stärka samarbetet mellan gymnasieskolan och arbetslivet, för att yrkesutbildningarna bättre ska möta arbetslivets behov. Verkstadsföretagarna har också infört Branschambassadörer som är samarbetslänken mellan verkstaden och skolan. - Vi från branschens sida måste hjälpa, utveckla och stödja skolan med all kunskap vi har, avslutar Bo Ericsson.

Programpunkter i stort under konferensen den 23/8:

* Vilken typ av fordon har vi om 10 år - el, gas, miljöbränsle, hybrider?

* Vad gör branschen för att öka kvalitén på verkstäderna?

* MAN ger oss information om vilken utveckling som tunga fordon har.

* Vilken kompetens måste framtidens fordonslärare och tekniker ha?

* Vad gör vi tillsammans för att främja ungdomars intresse för lastbilsteknik?

* APL där Branschambassadörer har en viktig roll för skolans kvalitetsarbete och i samverkan med företagen.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063