23948sdkhjf

Satsar på hållbarhet för en bättre framtid

KGK och Autoexperten Detaljist verkar i den bransch som håller transporterna igång, och dessa transporter av människor och varor står för omkring en fjärdedel av världens utsläpp av växthusgasen koldioxid. I sin hållbarhetsredovisning för det gångna året berättar företagen om hur de kan bidra till en mer hållbar framtid.

Det är numera lagkrav på att företag av en viss storlek ska ta fram en hållbarhetsredovisning för sin verksamhet. KGK och Autoexperten Detaljist har valt att inte bara ta fram siffror och redovisa fakta, utan även berätta lite om hur man tänker runt hållbarhetsfrågor och de egna insatserna det gångna året.

-Jag ser inget motsatsförhållande mellan att göra affärer och att tänka hållbarhet. Tvärtom. KGK:s löfte till våra kunder är ’en långsiktigt bra affär’. Då måste dessa affärer vara hållbara, säger KGK:s vd Johan Regefalk.

Autoexperten Detaljist är den del av Autoexperten som innefattar de egenägda butikerna.

-För att skapa en långsiktigt hållbar butikskedja måste vi vara lönsamma. Åtgärder för att lyckas med det grundläggande ekonomiska målet att nå lönsamhet har gett många positiva effekter även ur ett miljöperspektiv, säger Andreas Rosell, vd för Autoexperten Detaljist.

Malin Möller är KGK:s chef för hållbar verksamhetsutveckling.

-Hållbarhetsarbetet på KGK handlade under 2017 mycket om effektivitet och kommer att fortsätta göra det även under nästa år. Ett effektivt företag är ett hållbart företag. Att arbeta med effektivitet är lönsamt och bra för miljön då det minskar förbrukningen av resurser. Vi kommer fortsätta fokusera på hur vi kan erbjuda hållbara lösningar kring produkter och tjänster för framtidens mobilitet.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093