23948sdkhjf

Smarta varningsljus kan rädda liv i höstmörkret

Synkroniserbara och vinkelkänsliga varningsljus kan bli räddningen för vägtrafikanter som tvingats stanna med sitt fordon vid vägkanten.

Det känns kanske inte så ännu men höst- och vintermörkret drar snart in över landet. För den som av någon anledning tvingats stanna sin bil vid vägkanten lanseras nu de portabla varningsljusen TD90009 som ska ersätta varningstrianglar och ljuspuckar.

Lamporna kommer i 6-pack med magneter och fem olika blixtmönster. Ljuset kan synkroniseras med varandra och vandra mellan enheterna i ett flöde. En rörelsesensor känner av lampans vinkel och bestämmer vilka dioder som lyser vilket säkrar synligheten, oavsett position.

”Den synkroniserade ljusfunktionen ger en kraftfullt varnande effekt. Behovet av ökad säkerhet är ständigt aktuellt för såväl vanliga vägtrafikanter som för de arbetsgrupper som befinner sig i utsatta lägen i anslutning till vägen, till exempel bärgare, vägarbetare, poliser, ambulanser och servicefordon”, säger Strands fordonskomponenter i Fritsla som utvecklat fordonsbelysningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078