23948sdkhjf

ICDP:Elbilar halverar omsättningen

Internationella forskningsinstitutet ICDP har gjort en egen uppskattning av hur verkstadens omsättning och intjäning förändras om man jobbar med en elbil. I Norge är var tredje bil som säljs idag en elbil.

Forskningsinstitutet ICDP har tagit fram en uppskattning på hur mycket mindre omsättning och intjäning en serviceverkstad kan komma att få från en elbil jämfört med en bil med förbränningsmotor.

Läs även: Elbilarna drar ner norska eftermarknaden

ICDP har tittat på nedlagd arbetstid på varje bil, intäkterna från reservdelar samt från olja och filter. Se tabell genom att klicka på bilden.

Var tredje såld bil i Norge en elbil
2017 såldes enligt statistik som ICDP (se faktaruta nedan) tagit fram drygt 1 miljon el- och elhybridbilar (EV) i hela världen, varav över hälften såldes i Kina och cirka 270000 fordon såldes på Europamarknaden.

Den största enskilda marknaden i Europa för el- och elhybridbilar är Norge, där det i fjol såldes runt 60000 fordon i fjol, vilket motsvarar en marknadsandel på 37 procent av alla nya bilar som såldes i Norge det året.

FAKTA ICDP
ICDP – Automotive distributive research, insight, implementation – är ett forskningsinstitut med kontor i Tyskland och Storbritannien som bedriver forskning, statistikinsamling och konsultverksamhet och seminarier inom bilbranschen.

Läs även: Elbilarna drar ner norska eftermarknaden

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094