23948sdkhjf

Orio tappar PSA/Opel och varslar 36 anställda

Under våren 2018 tecknade Interdan Bil A/S Opels ägare PSA-gruppen ett avtal gällande import av Opels bilar och reservdelar i Sverige och Danmark. Sedan tidigare har Interdan och PSA ett samarbete kring bil- och reservdelsförsäljning för Peugeot. Som en följd av detta avslutas Orio ABs uppdrag som logistikpartner för Opels reservdelar i Sverige och Danmark per den 1 november 2018.

- Det är naturligtvis en tråkig utveckling på kort sikt, men allt sker i professionell affärsdialog och Orio ser fortsatta möjligheter till långsiktig affärsrelation med PSA/Opel, kommenterar Orio ABs koncernchef Jonas Tegström i ett pressmeddelande.

PSA/Opels förändrade distributionsstruktur i Norden innebär dock ett betydligt volymtapp för Orio AB. Som en konsekvens av detta varslas sammanlagt 36 personer hos Orio AB i Nyköping.

Leveranser och servicenivå till Orios övriga kunder, dvs reservdelskunder och övriga logistikkunder påverkas ej av denna utveckling.

Orio AB kommer mot bakgrund av detta att intensifiera den långsiktiga satsningen på logistikaffären, Orio Logistics. Satsningen på affärsområdet Orio Logistics fortsätter och har under året resulterat i ett flertal nya affärer och dialoger med potentiella kunder i ett flertal olika segment.

Bild på Jonas Tegström, vd Orio AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063