23948sdkhjf

Verkstadsteknik och juridik i ny typ av branschutbildningar

Fordonslärare, Konsumentvägledare och Verkstäder ska sätta sig i skolbänken för att lära sig mer om juridik. SFVF kommer att arrangera 19 stycken juridikutbildningar under de närmsta 10 månaderna. Utbildningarna är avsedda för fordonslärare, kundmottagare, verkstadschefer och konsumentvägledare .

-Vi ser gärna att fordonslärare och konsumentvägledare deltar tillsammans med verkstadsrepresentanter i våra juridikutbildningar. För Konsumentvägledarna är det ovärdeligt att få gå kurs tillsammans med fordonsbranschen, och lära känna branschen på lokal nivå. Och att förstå teknik i kombination med juridik vilket är svårt. SFVF:s samlade erfarenhet från Allmänna reklamationsnämnden (ARN) där vägledande ärenden växer fram finns inte nedskrivna och därmed är det också svårt för många fordonslärare, konsumentvägledare och verkstäder att veta hur ARN och jurister tolkar lagen. Att utbyta erfarenheter mellan branschen, fordonslärare och konsumentvägledare gynnar i slutändan bilägaren, säger Bo Ericsson, vd för SFVF till motormagasinet.se.

-I utbildningarna läggs extra krut på branschens överenskommelse med Konsumentverket ”Verkstadens Reparationsvillkor”. Vi gör en djupdykning i villkoren för att det ska bli lättare att förstå innebörden av dem. Detta gör att både verkstäder och vägledare känner sig mer trygga med att tolka och tillämpa de rättigheter och skyldigheter som villkoren innebär för både verkstäder och konsumenter, säger Ulf Stefansson, jurist på SFVF.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095