23948sdkhjf

Framtidens bilverkstad med eget utbildningscenter öppnar på Bulltofta i Malmö

Nu öppnar framtidens bilverkstad på Bulltofta. I nyrenoverade lokaler med ny, modern utrustning öppnar ProMeister Solutions och Mekonomen en unik bilverkstad med eget utbildningscenter.

– Vad som gör verkstaden unik är aktiviteterna och utbildningarna som pågår innanför väggarna. Här kommer vi säkerställa kvalitét på utbildning och kompetens, testa verktyg och tjänster samt ta emot personbilar för service och reparation, säger Petra Bendelin, vd ProMeister Solutions.

Bilverkstaden är nyrenoverad och anpassad för flera tätt sammankopplade verksamheter. Utöver att serva bilar i Mekonomen-verkstaden så kommer ProMeister här även vidareutbilda befintliga mekaniker inom specifika områden samt säkerställa att eleverna på den yrkesförberedande gymnasieutbildningen ProMeister Fordon får den erfarenhet från verkstad de behöver.

– Vi arbetar för att vara framtidens verkstad och öka antalet anställningsbara mekaniker till en bransch där behovet är stort. I egna utbildningslokaler kan vi säkra att befintliga och blivande fordonstekniker får den kunskap och kompetens de behöver för att ta hand om framtidens bilpark, säger Petra Bendelin i ett pressmeddelande. ProMeister Fordon är ett samarbete mellan näringsliv och skola där Realgymnasiet är aktör för skolan. Den yrkesförberedande gymnasielinjen finns i Stockholm och Lund.

 

Bldtext: Bilverkstaden med eget utbildningscenter öppnar på Bulltofta i Malmö.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11