23948sdkhjf

Unik vägledning från SFVF gör det enklare för verkstaden

-SFVF har givit ut en ny allmän vägledning för olika arbeten som en fordonsverkstad kan och har rätt att utföra. Föreningen får mängder av frågor från både verkstäder och konsumenter samtidigt som man märker av en allt större okunskap i den information som vissa verkstäder ger bilägare säger Bo Ericsson, vd för SFVF till MotorMagasinet.

Bo Ericsson säger att alla jobb som en verkstad utför utgår alltid från den fackmässighet som verkstaden har att förhålla sig till i enlighet med konsumenttjänstlagen. Övriga lagkrav som ställs på verkstaden bottnar mycket i det arbetsmiljöansvar som verkstaden har gentemot sin personal. Rätt kompetens nås givetvis genom utbildning och för att kunna säkerställa att verkstaden fokuserar på rätt saker gäller det även att de jobbar intensivt med systematiskt arbetsmiljöarbete säger Bo.   

-Jag och vår jurist Ulf Stefansson har samlat på oss frågeställningar för att på ett så enkelt och tydligt sätt presentera en allmän vägledning kring de spelregler, rättigheter och skyldigheter som en verkstad på marknaden har att förhålla sig till säger Ericsson.

 -Förutom vilka verkstäder som får göra vilka typer av jobb redogör vi också kort för vilka jobb som utöver allmän fackkunskap kräver utökad kunskap i form av specifik utbildning och/eller tillstånd. Vi har även stämt av vår vägledning med en bilfabrikant för att säkerställa att vi är rätt ute, avslutar Ulf Stefansson.

 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063