23948sdkhjf

Succé för danska Nimalift i Sverige

| Av Pierre Kjellin | Tipsa redaktionen

TEMA FORDONSLYFTAR: I somras tog den danska maskinleverantören Nimalift steget över sundet. Försäljningen har överträffat förväntningarna och fokus ligger på fordonslyftar samt däckmaskiner.

Verksamheten startade redan 2009 när kompisarna Niklas Sørensen och Mads Brink behövde egna maskiner till sitt däck- och fälgföretag. Sedan 2011 har de släppt konsumentprodukterna och satsar nu fullt ut på maskinförsäljning.

– I Danmark är det väldigt tuff konkurrens inom däck- och fälgförsäljning och sedan 2014 har vi arbetat heltid med Nimalift, säger Mads Brink.

Att expandera vidare in i Sverige föll sig naturligt med det stora intresse som redan fanns här för företagets sortiment av reservdelar. Icke att förringa är storleken på den, dubbelt så stora, svenska marknaden och planer finns på att expandera vidare till Norge.

I dag är fem personer anställda i bolaget som satsar mycket på support där även en svensktalande tjänst ingår. Svensk servicepartner är Bravida men mycket av framgången beror enligt Mads Brink på den egna webbsidan som erbjuder filmer där verkstaden själv kan laga lyften vid stillestånd.

– Sedan lanseringen av vår svenska sida www.nimalift.se har vi sålt en eller två maskiner per dag. Mycket av vår snabba expansion bygger på att svenska kunder tidigare saknat en partner som även erbjuder reservdelar, konstaterar Brink.

– Tillsammans med vår satsning på support och videoinstruktioner kan vi ofta hjälpa verkstäderna över telefon. Vi kan visa dem hur de ska göra vilket skapar en trygghet hos kunden som vet att de klarar av att lösa problemet själva utan några stora kostnader för service.

Utbudet av lyftar består av samtliga förekommande modeller på marknaden, saxlyftar, två- och fyrpelarlyftar samt körbanelyftar. Kvalitén på de kinesiska lyftarna tryggas, enligt Mads Brink, genom ett avtal med ett engelsk testinstitut som går igenom varje ny modell enligt gällande danska och svenska säkerhetskrav.

Våra supporttekniker, som alla har en bakgrund som bilmekaniker, går även i god för att kvalitén är den rätta och vi erbjuder endast maskiner och lyftar som vi hade valt att arbeta med själva, inte de produkter som är billigast.

Nimalift har hela sitt sortiment av maskiner och reservdelar i danska Billund. Modellutbudet är utvalt för att passa professionella användare och kunderna är ofta mindre verkstäder, inte sällan nyöppnade. Utöver det tillkommer en och annan privatperson.

Försäljningsframgångarna sedan starten i somras förvånar Nimalifts två ägare som inte trodde på en sådan stark försäljning i Sverige.

– Med tanke på att både danska och svenska eftermarknaden har varit ganska avvaktande senaste året tror vi på en stark försäljning närmaste året. Vi ser att marknaden har börjat återhämta sig i Danmark och en fördubbling är vårt mål inom ett år.

Någon tillverkning under egen flagg i Kina tror inte Mads Brink på med dagens priser i Kina.

– Det är inte lika billigt att tillverka maskiner i Kina som tidigare och jag skulle inte bli förvånad om vi tillverkar våra produkter med samma kostnadsläge, i till exempel Polen, inom en tioårsperiod, avslutar Mats Brink.

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nu har vi semester!

Motormagasinet.se har semesteruppehåll och vi är tillbaka med nyheter på webben måndagen den 29 juli. Nästa nummer av MotorMagasinet kommer den 14 augusti. Vi önskar alla en Trevlig semester!

Bilprovningen om vad som gäller för godtagbara gasintyg

3

Otåliga husbilsägare väntar på besked om kommande beskattning

Många är oroliga över den framtida beskattningen av husbilar, personbil klass II, inte minst såhär i semestertid. För dem som köper ny husbil efter 1 september kommer den årlig skatten uppgå till 28-30 000 kronor på grund av schablonmässig WLTP-beräkning som inte utgår från husbilens särart som fordon.

Catherine Sahlgren har utsetts till ny koncernchef för Werksta

Catherine Sahlgren, idag koncernchef i Teknikmagasinet, tillträder den 19 augusti 2019 som ny koncernchef för skadeverkstadskedjan Werksta som är verksamma i Sverige, Finland och Norge.

Första Kia-verkstaden som blivit Kvalitetssäkrad skadeverkstad

SBF satsar på sektion för tunga fordon

Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, kommer att intensifiera arbetet med att bilda en sektion med inriktning på tunga fordon. Det beslutades på branschorganisationens halvårsmöte.

Nyhetsbrev

Skarp kritik mot hanteringen av besiktning för gasfordon

Arkiv

Lackerare sökes till Motorgalan

Nystart i MSB:s arbetsgrupp för metan och vätgas

MECA Fändriks Fordonsteknik är Värmlands andra Godkänd Bilverkstad

Fändriks Fordonstekniks två verkstäder ansluter sig till Godkänd Bilverkstad (GBV). Madelene Leandersson, delägare på Fändriks Fordonsteknik ser att GBV kommer spara verkstaden både tid och pengar i förlängningen.

BMW presenterade framtidens sportbil

Så har Lexus förbättrat led-lampan

Skarpare och starkare ljusbild är några av förbättringarna hos Lexus nya typ av led-strålkastare "Bladescan" som lanseras på RX-modellen i höst.

”Vi behöver er hjälp”

Förra våren visade Malmö kommuns miljöinspektörer oss hur de jobbar för att stoppa olagliga verkstäder. Nu uppmanar de branschen att bli bättre på att tipsa om oseriösa aktörer – och att inte anlita oseriösa företag.

MRF anser att reseavdragen borde utvecklas, inte avvecklas

Snart kan statschefer och andra med högt skyddsbehov åka Volvo

Hon blir testförare för Continentals däck till Extreme E-serien

Den svenska racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky blir testförare för Continentals nya högprestanda-däck som utvecklas speciellt för den globala Extreme E-serien.

Jämtkraft blir Volkswagens energipartner

BIL Sweden i Almedalen 2019

Första WTCR-segern för Kristoffersson

”Däckhotellet är nyckeln till många jobb”

Därför exploderade vätgasmack

I början på juni skedde en explosion vid en vätgasmack i Norge. Nu har en utredning slagit fast olycksorsaken.

Koldioxidutsläppen från nya bilar fortsätter att öka

Utsläppen av koldioxid från nya bilar i EU har ökat för andra året i rad. Det framgår av en rapport där Europeiska miljöbyrån publicerat sina preliminära data över koldioxidutsläppen för nya bilar och skåpbilar i EU samt Island, skriver TT.

Etanol är världens ledande hållbara drivmedel

Produktionen av hållbar etanol ökade med 7,7 procent 2018 och står nu för 73 procent av världsmarknaden för biodrivmedel. Kemi- och biodrivmedelsföretaget Sekab betonar att etanol har potential att kraftigt sänka utsläppen i Sverige och bidra till att fasa ut vårt oljeberoende.

Avgasmätning en bortglömd felsökningsmetod

Att jobba med emissionsanalys – att mäta och analysera avgasernas innehåll – gör felsökningen både snabbare och mera träffsäker. Det menar två aktörer i branschen som vi pratat med.

Volvo i Kristianstad väljer DEKRA för verkstadskvalitet

Oljebar förenklar verkstadens arbete

EM-förare kör Gästabudstrofén som genrep

Verkstadskonceptet Quick Lane intar Europa

Holland: Så mycket sänker elbilar vinsten

KW Parts vill bli Europaledande på amerikanare

MotorMagasinet på plats på Autopromotec i Bologna

SFVF: ”Volvo borde informera brett”

Maptun stärker verksamheten genom tillväxtinkubator

Se alla Företagens egna nyheter

Vilket fordon kör du?

ACTICHARGE 750 - Professionell batteriladdare.

Produktnyhet från Purflux!

25 Years TecDoc Standard in 2019:

Mini arbetsbelysning

Vill du lära dig mer om smörjmedel? Är du driftansvarig, underhållschef, smörjare, inköpare? Se hit!

Midnattssolsrallyt 2019

Så väljer du rätt skärvätska - våra smörjmedelsexperter guidar dig!

Unik kombination av bakljus- och arbetsljusfunktion

SVHC-listan uppdaterad – Nya lagar och regler

Trevlig Sommar

Medicinklassade silikonlim – så väljer du rätt!

Glad sommar - Vanliga öppettider

Sommarkampanj på verkstadsutrustning från ACTIA.

Komplett lösning för kamkedjedrivning

Quiet Vehicle Sounder – Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS)

Plasmabehandling för bättre limresultat

Liten arbetsbelysning - även backlampa

ACTIA 8678 Evo - antagligen Sveriges mest sålda hjulinställare

NY EU-lag för el & hybridbilar - Vi har lösningen för original & eftermontering!

Ladda upp din verksamhet med  Delphi Technologies OE ”Multi-Charge ”Tändspo...

VAS-godkänt bromsserviceaggregat

Henrik Pedersen - Ny CCO på Digital-Servicebook.com

Räddningen mot bakterier i skärvätskor är här!

CSR och hållbarhet

Sänd till en kollega

0.117