23948sdkhjf

Succé för danska Nimalift i Sverige

TEMA FORDONSLYFTAR: I somras tog den danska maskinleverantören Nimalift steget över sundet. Försäljningen har överträffat förväntningarna och fokus ligger på fordonslyftar samt däckmaskiner.

Verksamheten startade redan 2009 när kompisarna Niklas Sørensen och Mads Brink behövde egna maskiner till sitt däck- och fälgföretag. Sedan 2011 har de släppt konsumentprodukterna och satsar nu fullt ut på maskinförsäljning.

– I Danmark är det väldigt tuff konkurrens inom däck- och fälgförsäljning och sedan 2014 har vi arbetat heltid med Nimalift, säger Mads Brink.

Att expandera vidare in i Sverige föll sig naturligt med det stora intresse som redan fanns här för företagets sortiment av reservdelar. Icke att förringa är storleken på den, dubbelt så stora, svenska marknaden och planer finns på att expandera vidare till Norge.

I dag är fem personer anställda i bolaget som satsar mycket på support där även en svensktalande tjänst ingår. Svensk servicepartner är Bravida men mycket av framgången beror enligt Mads Brink på den egna webbsidan som erbjuder filmer där verkstaden själv kan laga lyften vid stillestånd.

– Sedan lanseringen av vår svenska sida www.nimalift.se har vi sålt en eller två maskiner per dag. Mycket av vår snabba expansion bygger på att svenska kunder tidigare saknat en partner som även erbjuder reservdelar, konstaterar Brink.

– Tillsammans med vår satsning på support och videoinstruktioner kan vi ofta hjälpa verkstäderna över telefon. Vi kan visa dem hur de ska göra vilket skapar en trygghet hos kunden som vet att de klarar av att lösa problemet själva utan några stora kostnader för service.

Utbudet av lyftar består av samtliga förekommande modeller på marknaden, saxlyftar, två- och fyrpelarlyftar samt körbanelyftar. Kvalitén på de kinesiska lyftarna tryggas, enligt Mads Brink, genom ett avtal med ett engelsk testinstitut som går igenom varje ny modell enligt gällande danska och svenska säkerhetskrav.

Våra supporttekniker, som alla har en bakgrund som bilmekaniker, går även i god för att kvalitén är den rätta och vi erbjuder endast maskiner och lyftar som vi hade valt att arbeta med själva, inte de produkter som är billigast.

Nimalift har hela sitt sortiment av maskiner och reservdelar i danska Billund. Modellutbudet är utvalt för att passa professionella användare och kunderna är ofta mindre verkstäder, inte sällan nyöppnade. Utöver det tillkommer en och annan privatperson.

Försäljningsframgångarna sedan starten i somras förvånar Nimalifts två ägare som inte trodde på en sådan stark försäljning i Sverige.

– Med tanke på att både danska och svenska eftermarknaden har varit ganska avvaktande senaste året tror vi på en stark försäljning närmaste året. Vi ser att marknaden har börjat återhämta sig i Danmark och en fördubbling är vårt mål inom ett år.

Någon tillverkning under egen flagg i Kina tror inte Mads Brink på med dagens priser i Kina.

– Det är inte lika billigt att tillverka maskiner i Kina som tidigare och jag skulle inte bli förvånad om vi tillverkar våra produkter med samma kostnadsläge, i till exempel Polen, inom en tioårsperiod, avslutar Mats Brink.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078