23948sdkhjf

Succé för danska Nimalift i Sverige

| Av Pierre Kjellin | Tipsa redaktionen

TEMA FORDONSLYFTAR: I somras tog den danska maskinleverantören Nimalift steget över sundet. Försäljningen har överträffat förväntningarna och fokus ligger på fordonslyftar samt däckmaskiner.

Verksamheten startade redan 2009 när kompisarna Niklas Sørensen och Mads Brink behövde egna maskiner till sitt däck- och fälgföretag. Sedan 2011 har de släppt konsumentprodukterna och satsar nu fullt ut på maskinförsäljning.

– I Danmark är det väldigt tuff konkurrens inom däck- och fälgförsäljning och sedan 2014 har vi arbetat heltid med Nimalift, säger Mads Brink.

Att expandera vidare in i Sverige föll sig naturligt med det stora intresse som redan fanns här för företagets sortiment av reservdelar. Icke att förringa är storleken på den, dubbelt så stora, svenska marknaden och planer finns på att expandera vidare till Norge.

I dag är fem personer anställda i bolaget som satsar mycket på support där även en svensktalande tjänst ingår. Svensk servicepartner är Bravida men mycket av framgången beror enligt Mads Brink på den egna webbsidan som erbjuder filmer där verkstaden själv kan laga lyften vid stillestånd.

– Sedan lanseringen av vår svenska sida www.nimalift.se har vi sålt en eller två maskiner per dag. Mycket av vår snabba expansion bygger på att svenska kunder tidigare saknat en partner som även erbjuder reservdelar, konstaterar Brink.

– Tillsammans med vår satsning på support och videoinstruktioner kan vi ofta hjälpa verkstäderna över telefon. Vi kan visa dem hur de ska göra vilket skapar en trygghet hos kunden som vet att de klarar av att lösa problemet själva utan några stora kostnader för service.

Utbudet av lyftar består av samtliga förekommande modeller på marknaden, saxlyftar, två- och fyrpelarlyftar samt körbanelyftar. Kvalitén på de kinesiska lyftarna tryggas, enligt Mads Brink, genom ett avtal med ett engelsk testinstitut som går igenom varje ny modell enligt gällande danska och svenska säkerhetskrav.

Våra supporttekniker, som alla har en bakgrund som bilmekaniker, går även i god för att kvalitén är den rätta och vi erbjuder endast maskiner och lyftar som vi hade valt att arbeta med själva, inte de produkter som är billigast.

Nimalift har hela sitt sortiment av maskiner och reservdelar i danska Billund. Modellutbudet är utvalt för att passa professionella användare och kunderna är ofta mindre verkstäder, inte sällan nyöppnade. Utöver det tillkommer en och annan privatperson.

Försäljningsframgångarna sedan starten i somras förvånar Nimalifts två ägare som inte trodde på en sådan stark försäljning i Sverige.

– Med tanke på att både danska och svenska eftermarknaden har varit ganska avvaktande senaste året tror vi på en stark försäljning närmaste året. Vi ser att marknaden har börjat återhämta sig i Danmark och en fördubbling är vårt mål inom ett år.

Någon tillverkning under egen flagg i Kina tror inte Mads Brink på med dagens priser i Kina.

– Det är inte lika billigt att tillverka maskiner i Kina som tidigare och jag skulle inte bli förvånad om vi tillverkar våra produkter med samma kostnadsläge, i till exempel Polen, inom en tioårsperiod, avslutar Mats Brink.

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svenskt cleantech-bolag lanserar eldriven lätt lastbil

​Elfordon ställer nya krav på underleverantörer

Koenigsegg drar in 3,5 miljarder på nya Jesko

LBM Autoparts utökar med fler renoveringskit

DRF och MRF inleder samarbete

Styrelserna och ledningarna i DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och MRF (Motorbranshens Riksförbund) har beslutat att inleda ett samarbete mellan de båda organisationerna.

”Vi fortsätter att satsa på elektrifiering”

Sverige ska fortsätta att satsa på elektrifiering av fordonsflottan, och en lösning för att hejda exporten av el- och hybridbilar är på gång. Det avslöjade infrastrukturministern på en pressträff.

Nyhetsbrev

Mekonomen sjösätter nytt koncept

Mekonomen-koncernen är i all tysthet på väg att etablera ännu ett varumärke på Sverigemarknaden – Bilxtra, som i Norge är en känd kedja av verkstäder och butiker.

Arkiv

I nya Corolla överlever batteriet bilen

Toyota satsar stenhårt på hybriddrivlinan med nya Corolla – en bilmodell där batteriet väntas hålla längre än själva bilen.

”Självklart att tredje part ska testa våra bilar”

SFVF lanserade nyligen erbjudandet oberoende begagnat-test för bilhandlare. På bilföretaget Kamux är det sedan länge externa företag som testar och går igenom bilarna man säljer.

Bilia stöttar Motorbranschcollege

En av Europas största bilkedjor – Bilia – har valt att stötta Motorbranschcollege. Att företag vill engagera sig i Motorbranschcollege är centralt för att stärka utbildningskvaliteten på gymnasieskolornas fordonstekniska utbildningar och öka intresset för utbildningen.

Godkänd Bilverkstad växer med 200 verkstäder

Godkänd Bilverkstad tar ett rejält kliv framåt när alla VW Group-auktoriserade serviceverkstäder ansluter sig till den nya kvalitetsstandarden.

Därför satsade Hellstens på begagnat

Lexus öppnar sushirestaurang i Stockholm

I Tokyo driver Yuki Chizui restaurangen som revolutionerat sushivärlden. Tillsammans med Lexus öppnar hon nu en svensk pop up-replika för att hylla japansk hantverksskicklighet och innovationskraft – och fortsätta utmana förlegade fördomar och gamla myter.

Trafikpoliser i Stockholm på skolbänken för att lära sig mer om riskerna med gas- och elfordon

Det var stort intresse vid en föreläsning om riskerna med i gas och e-fordon för Stockholms läns trafikpoliser. Aktualiserat efter den svåra gasbussolyckan i Stockholm nyligen.

Dramatisk ökning av stenskott/Varje år rapporteras över 400 000 glasskador

Antalet glasskador till följd av stenskott har ökat dramatiskt i Sverige de senaste tjugo åren, visar en genomgång som försäkringsbolaget If gjort.

PWR Racing tar steget till WTCR med erfarna förare

PWR Racing satsar på ung talang och mångårig erfarenhet i WTCR - FIA World Touring Car Cup presenterad av Oscaro. De två förare som kommer att representera PWR och CUPRA Racing i WTCR är 22-årige spanjoren Mikel Azcona, regerande mästare i TCR Europe och Daniel Haglöf, flerfaldig mästerskapsvinnare och medgrundare av PWR Racing.

Blocket sparkar ut bilhandlare som inte följer ARN:s beslut

Dussintalet bilföretag riskerar sparkas ut från Blocket efter att Sveriges Televisions program Plus avslöjat att de klandrats av Allmänna Reklamationsnämnden.

Här är nya Tesla Model Y

Fords sömndräkt visar faran med trötta förare

Här är elbilen med inbyggda solceller

Nytt rekordår för DEFA

Ingen har sett den men alla vill ha den

Danska Motormagasinet fyller 50 år

SFVF startar säkerhetsgrupp för fordon (SGF)

Mot bakgrund av senare tids händelser och oklarheter kring såväl ansvar som metoder för räddningsarbete vid olyckor med el- och gasbilar inblandade, tar bilverkstadsorganisationen Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, initiativet till bildandet av en branschöverskridande samarbets- och expertgrupp inom säkerhet och räddning. Gruppen kommer att förkortas SGF.

"Riskerna med elbilar är överdrivna"

Så mycket lastade första MB-lastbilen

”Det går åt fel håll”

Snart kommer nya Land Rover Defender

Opel gör trendbrott med vinst

Ny lacktillbehörsserie från Axalta

Gratis app ger rätt oljekvalitet

Bosch Car Service certifierade 2 verkstäder på 2 dagar

”Man måste vara snabb på bollen”

1

Biltillverkarna nonchalerar att stöldsäkra nyckellösa bilar

Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter med PWR Racing

Teknikens Världs PeO Kjellström död

Se alla Företagens egna nyheter

Världens första självkörande buss som klarar alla väglag har Nokian Hakkapeliitta däck

Reparationssats växellådan ZF BMW GS6-45

Verktygsvagnen för framtidens verkstad

Byta bromsar?

Trådlös Back-TV sats 7"

ColorGlo öppnar nu upp i Blekinge

Vikbara lagerlådan som reducerar volym

Bak- & Arbetsljus

Ny Volvoaxel

Vad gäller angående företagscertifikat för AC-maskiner?

Drivaxel till nyare Volvo och Ford

Drivknut till Dacia Duster

Välkommen Kristian Ljungqvist,

Fordonsel

Fabriksrenoverad original dieselspridare till VW

Säkra din nyckelförvaring

Nokian Tyres återigen ett av de mest hållbara bolagen i världen

Reparationssats till differentialen i Nissan Navara/Pathfinder

Ännu en ny Volvoaxel

Extrem helsyntetisk motorolja för racing

Fordonsbelysning - Volkswagen Caddy

Drivaxel till Dacia Duster

NEXUS Automotive International honors Schaeffler as its Supplier of the Yea...

Effektiva kemtekniska sprayer för proffs

En av däckindustrins mest moderna fabrik är snart färdigbyggd

Sänd till en kollega

0.124