23948sdkhjf

Branschen möter gymnasieskolan för branschens bästa

-Sveriges Fordonsverkstäders Förening och Verkstadsföretagarna branschmöte med verkstäder och ett 30 tal lärare från gymnasieskolor från Arlanda till Helsingborg var ett rejält gensvar på behovet att göra något, säger Bo Ericsson vd för SFVF och ordförande i Verkstadsföretagarna.

-Det känns väldigt meningsfullt när så många åker så långt för att gå vår utbildning som Branschambassadör. Det var extra intressant att både lätta och tunga verkstäder medverkade och det gjorde mig glad säger Bosse. Det visar att behovet att diskutera branschfrågor för lätta och tung fordonsverkstäder med gymnasielärare och rektorer är behövligt säger Bosse.

Mötet förlades hos Holmgrens Bil i Jönköping eftersom de visar mycket stort intresse för branschens utveckling och rekrytering av nya medarbetare. Jönköping ligger geografiskt väl till och är lätt att ta sig till. Därutöver diskuterades branschen, hot, möjligheter, svagheter och styrkor.

-Engagemanget var som vid förra utbildningstillfället väldigt högt säger Benny Wallin utbildningsansvarig på Verkstadsföretagarna. Samtidigt har i princip alla många års erfarenhet av både skola och bransch. Vilja att förändra och förslag till förändringar var påtalat bra säger Benny. Verkstäder behöver nya medarbetare NU och den här åtgärden ger snabbt positiva signaler i vårt rekryteringsarbete till branschen.

-Det var också ett utmärkt tillfälle att svara och förklara varför det har kommit en arbetsgivarförening ytterligare säger Ericsson.

-Jag har över 30 år arbetat med skolfrågor i olika sammanhang, suttit i programråd, besökt skolor, träffat Studievägledare, kommunalpolitik, rektorer, lärare och elever. Nu gör Verkstadsföretagarna det i egen regi. Våra beslutsvägar i Verkstadsföretagarna är snabba och styrelsen har fullt fokus på verkstadsfrågor och samtliga kan verkstad med dess hot och möjligheter,säger Ericsson.

Verkstadsföretagarnas medlemmar har verkstad till 100% vilket är unikt, och vi växer stadigt vilket är glädjande. Utöver Branschambassadörsutbildningen diskuterades Verkstadsföretagarnas Kontrollerad Skolverkstad vilket många skolor vill ha utfört.

Pressinformation

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078