23948sdkhjf

Tuff pickup kommer till Europa

Robusta off roadegenskaper i kombination med förfinad teknik utlovas i nya Ford Ranger Raptor som ska släppas i Europa i mitten av 2019.

När Ford presenterade sin Raptor-version av Ranger i vintras var budskapet att den enbart skulle säljas på marknader utanför Europa och Nordamerika. Nu har företaget tänkt om. Ford Ranger, Europas mest sålda pickup, får därmed sällskap av en kraftigt vässad version om ungefär ett år.

Det verkligt häftiga med nya Ranger Raptor är hur bra den är på riktigt vilda vägar samtidigt som den känns som en lyxbil på vanlig väg. Den körglädje du får uppleva är exceptionell, säger Fords chefsingenjör Damien Ross.

Enligt företaget ska Raptor klara av hög belastning vid extrema vägförhållanden bland annat tack vare ett förstärkt chassi. Det kombineras med sofistikerad teknologi som utlovas ge mycket god komfort. Bland annat ska företagets eget kommunikations- och underhållningssystem SYNC 3 göra det möjligt för föraren att kontrollera ljud, navigation och smarttelefoner med hjälp av röststyrning.

Kraften hämtas från en 2,0-liters Eco Blue-dieselmotor som levererar 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter.

Glöm allt du trodde att du visste om pickuper. Ranger Raptor är i en klass för sig. En öken- och offroadracer rakt igenom som kan ta sig igenom de allra tuffaste väderförhållanden du kan tänka dig, lovar Leo Roeks från Ford Performance Europa.

Nyheten presenterades för övrigt på ett något okonventionellt sätt – den släpptes på den tyska gamingmässan Gamescom i Köln. Anledningen är att modellen har en roll i videospelet Forza Horizon 4.

Priset har inte fastställts än.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079