23948sdkhjf

Bilia förvärvar belgisk BMW- och MINI-återförsäljare

Bilia har träffat avtal om att förvärva en BMW- och MINI-återförsäljare i Flandern, Belgien. Verksamheten bedrivs i bolagen Verstraeten NV och Gent Store by Verstraeten BVBA.

 Bolagen har de senaste tre åren haft en årlig omsättning på cirka 750 Mkr och ett genomsnittligt rörelseresultat på cirka 40 Mkr.

Antalet anställda uppgår till cirka 60 personer. Verksamhetens sysselsatta kapital plus avtalade övervärden uppgår till cirka 270 Mkr. 

Avtalet inkluderar även övertagande av två fastigheter som verksamheten bedrivs i, till ett totalt värde om cirka 100 Mkr. Fastigheterna är leasade med en option att förvärva fastigheterna. Den årliga leasingkostnaden, som belastar verksamheten uppgår till cirka 7 Mkr. Affären kommer att öka Biliakoncernens sysselsatta kapital och nettolåneskuld med totalt cirka 370 Mkr.

Tillträdet till verksamheten förväntas ske under fjärde kvartalet 2018. Avtalet är villkorat av ett godkännande från belgiska konkurrensmyndigheten.

Det är glädjande att vi idag, i enlighet med vår tillväxtstrategi, kan välkomna ytterligare en BMW- och MINI-återförsäljare i Belgien till Biliakoncernen. Verksamheten i Verstraeten och Gent Store är väl etablerad och mycket välskött och kommer att skapa möjligheter till ökad tillväxt och framtida synergier med vår övriga verksamhet i Belgien och Luxemburg, säger Per Avander, vd och koncernchef, Bilia AB i ett pressmeddelande.

I en kommentar säger nuvarande ägare Pascale De Paepe och Benoit Verstraeten:  -Vi är glada över att vår verksamhet sedan 25 år tillbaka framöver kommer att få möjlighet att utvecklas tillsammans med Biliakoncernen. Som medlem i den framtida styrelsen för bolaget kommer vi att ha förmånen att följa den framtida utvecklingen för verksamheten.

-Vi är övertygade om att Bilia kommer att utveckla BMW-återförsäljaren Verstraeten och MINI Gent Store ytterligare, som de redan har gjort i Luxemburg och Belgien med Bilia-Emond. Detta kommer att stärka vår kundupplevelse och vår strategi mot ett återförsäljarnät som är rustat för framtiden, säger Eddy Haesendonck, BMW President och CEO, Belgien.

 

Bildtext: Per Avander, Stefan Nordström, Benoit Verstraeten och Pascale De Paepe

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094