23948sdkhjf

Nu kollar Skatteverket fordonsverkstädernas personalliggare

Nu är Skatteverket igång med att kontrollera personalliggare på fordonsverkstäder. Hittills har 73 verkstäder kontrollerats.

Detta enligt företaget Fordonsliggare som kontrollerat vilka branschföreningsanslutna verkstäder (MRF, SFVF, DRF och GBF) som fått besök av Skatteverket.

-I de flesta fall har Skatteverkets personal varit förstående för mindre fel i liggaren och det är i linje med hur de brukar göra vid lagstart, berättar Markus Englund, vd för Fordonsliggare.

Under hösten laddar Skatteverket för att utöka besöken kraftigt. Tidigare har branschföreträdare ställt sig mycket positiva till besöken eftersom man känner till den effekt det kommer ha på den sunda konkurrensen.

-Tillsyn försvårar för oseriösa aktörer att prisdumpa verkstadspriser genom skattefusk. Skatteverkets insatser har alltid en positiv effekt för skötsamma företagare, fortsätter Englund.

Det var den 1 juli som det infördes krav på Personalliggare vid företag som bedriver Fordonsservice. Till fordonsservice räknas underhåll och reparation av motordrivna fordon, till exempel reparationer, lackering, tvätt, glasarbeten, rekonditionering, hjulskifte och däckservice.

Vid besök på verkstaden får Skatteverket kontrollera identiteten hos de som utför arbete i verksamhetslokalen. De får ta ut en kontrollavgift om man inte har fört personalliggare eller om den inte är förd på rätt sätt, eller om den inte finns tillgänglig vid besöket. Kontrollavgiften är 12 500 kronor plus 2 500 kronor för varje person som inte är upptagen i liggaren men som bedöms vara verksam i rörelsen. Fordonsliggare har tagit fram en guide så att man ska kunna vara förberedd vid tillsyn. Kolla Guiden här https://www.fordonsliggare.se/tillsyn 

Olle Holm

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062