23948sdkhjf

Bonus-Malus har gjort Kia störst på laddbara bilar

Kia säljer flest laddbara bilar i Sverige. Sedan bonus-malus-systemet infördes 1 juli har Kia en marknadsandel på hela 29 procent. Kia tar tätpositionen efter en kraftig ökning av marknadsandelarna sedan den 1 juli då det nya skattesystemet bonus-malus trädde i kraft, skriver Kia i ett pressmeddelande. Under juli och augusti har det nyregistrerats 1 374 laddbara Kia-bilar, vilket ger en marknadsandel på 29 procent och placerar Kia före Volkswagen och Volvo.

Kia Niro Plug-In Hybrid är den modell som står för flest registreringar, följt av Optima Sportswagon Plug-In Hybrid och elbilen Soul EV.

Det nya bonus/malus-systemet gör det gynnsamt att välja en bil som kan köras helt eller delvis utsläppsfritt. Allt fler bilköpare får upp ögonen för Kias laddhybrider med klassledande räckvidd på el som gör det möjligt att köra med mindre klimatpåverkan i vardagen.

Medan flera andra tillverkare brottas med långa väntetider på sina laddhybrider kan Kia än så länge erbjuda omgående leverans på båda sina storsäljare Niro och Optima. Tillgängligheten gör att Kia nu vinner mark bland annat på den viktiga tjänstebilsmarknaden.

Kia fortsätter att satsa stort på elektrifiering och alternativa drivkällor. På bilsalongen i Paris i början av oktober är det Europapremiär för Niro EV, det helelektriska utförandet av den populära crossovern.

Hela 16 elektrifierade bilmodeller kommer att erbjudas till 2025; fem nya hybrider och laddhybrider, fem nya rena elbilar samt en bränslecellsbil (FCEV) som lanseras 2020. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078