23948sdkhjf

Svenska CTEK premiärvisar sin senaste proffsladdare på Automechanika

Ett av tre fordon som kommer in för service har ett batteri som kräver serviceåtgärder, enligt en ny undersökning från CTEK, ett globalt ledande varumärke inom underhåll av fordonsbatterier. Denna alarmerande siffra sätter miljontals fordon i riskzonen för batteriproblem under vanlig fordonsservice, vilket kan påverka verkstadens effektivitet, rykte och lönsamhet allvarligt.

För att råda bot på detta utökar CTEK sin portfölj av professionella laddare med PRO25S, en innovativ, mångsidig och högeffektiv laddare och nätaggregat på 25A. Den nya laddaren, som premiärvisas på Automechanika, har utvecklats helt med verkstadens behov i åtanke: Kombinationen av avancerad strömförsörjningsteknik och säkerhet, portabilitet och flexibilitet gör att den kan användas med alla typer av 12V-batterier för fordon, även litiumjonbatterier (LiFePO4). Det gör PRO25S till en lösning för att strömförsörja batteriet vid krävande diagnostikarbete och felsökning.

- Vår statistik visar hur viktig batterihantering i verkstaden är, oavsett jobbets storlek, säger Henk Lubberts, Professional Business Unit Manager på CTEK. Vår generella rekommendation är att tekniker kopplar batteriet mot en laddare eller annan stödenhet så snart fordonen kommer in på verkstaden för att skydda mot kostsamma och tidskrävande batteriproblem.

Nya PRO25S från CTEK levererar maximal effektivitet, tillförlitlighet och skydd mot reducering (en process där en batteriladdare sänker strömstyrkan i takt med att drifttemperaturen höjs). Den avancerade tekniken i PRO25S garanterar en säker och snabb laddning som exakt möter det inkopplade batteriets behov. En inbyggd temperatursensor justerar laddstyrkan beroende på temperatur för att uppnå maximal laddningseffekt. PRO25S har även ett dedikerat rekonditioneringsprogram för att återställa batterikapacitet (speciellt hos EFB-batterier) samt rekonditionera tömda batterier.

Läget SUPPLY väljs om batteriet behöver ha ström under diagnostiskt eller felsökande arbete. PRO25S har låg spännings- och strömrippel samt en rad integrerade säkerhetsfunktioner som gör användningen säker för såväl batteriet som fordonets känsliga elektroniksystem.

PRO25S är helautomatisk och lätt att använda. Den är även väldigt enkel att ansluta, är gnistsäker och har skydd mot omvänd polaritet för att skydda såväl användaren som batteriet. Den lätta och portabla designen är utformad för enkel hantering i verkstaden. Ett skyddande, stötsäkert skal innebär att PRO25S även klarar av de allra tuffaste miljöerna och enheten levereras med två års garanti.

- Allt eftersom fordonsteknologin fortsätter att utvecklas blir behovet av batteristöd under vanlig fordonsservice allt större, säger Henk Lubberts. Verkstäderna behöver säkra och mångsidiga laddare som laddar snabbt, så att batteriet, själva hjärtat i fordonet, inte lämnar verkstaden i dåligt skick. Nya PRO25S är den perfekta lösningen på alla former av batteriladdning i verkstaden. 

Samtidigt introduceras även PRO25SE i CTEK:s professionella utbud. Den har alla funktioner som PRO25S har, men har en konsol för väggmontering och sex meter långa laddkablar för extra flexibilitet. Denna enhet är även kompatibel med CTEK:s Trolley Pro.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078