23948sdkhjf

Razzia på Automechanika efter kopierade bildelar

Kopiering av bilreservdelar är en miljardindustri. Något som märks tydligt på världens största eftermarknadsmässa, Automechanika i Frankfurt som pågår just nu. Bland de 5 000 utställarna finns det en hel del utställare som inte drar sig för att ställa ut kopior. Men myndigheterna slår till direkt.

-Det är tragiskt att se att även detta år försöker företag från Asien sälja kopior på bildelar. Alla år som jag har varit på Automechanika har tull och polis gjort kontroller, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening som befinner sig på plats i Frankfurt.

-Även i år stänger tullen ned vissa försäljningsmontrar och beslagtar bildelar, biltillbehör och kringutrustning. Kvaliteten på delarna verkar variera säger Ericsson.

-Vissa delar har säkert bra kvalitet men det är ändå svårt att veta vilket ursprung delarna har och om det verkligen finns giltiga licenser, säger Ulf Stefansson jurist på SFVF som också är på plats.

-Intresset bland besökarna verkar dock även i år vara begränsat men oavsett vad syftet är hos de asiatiska leverantörerna på årets Automechanika, verkar det som om leverantörer av asiatiska bildelar är här för att stanna i Europa, avslutar Ericsson.

 Bildtext: Här gör tull och polis razzia hos en av utställarna på Automechanika och beslagtar kopierade reservdelar.

Bild: Bo Ericsson, SFVF

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063