23948sdkhjf

Håkan Samuelsson förlänger kontraktet till 2022

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Volvo Cars har förlängt kontraktet för koncernchefen och vd:n Håkan Samuelsson med ytterligare två år till 2022.

Förlängningen ger företaget kontinuitet i ledningen när man fortsätter omvandlingen till en global och diversifierad leverantör av mobilitetstjänster.

– Jag har verkligen trivts med att leda detta företag hittills och ser fram emot att fortsätta omvandlingen av vårt företag, säger Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

Sedan han tillträdde som koncernchef i oktober 2012 har Volvo genomgått en total omvandling. Detta har gjort att företaget har etablerat sig som en stark konkurrent i premiumsegmentet, med ett helt nytt sortiment av premiummodeller byggda på egenutvecklad plattform, drivlina, säkerhets- och infotainmenttekniker.

Flera år av rekordhög försäljning och vinst, liksom ett flertal prestigefyllda priser och utmärkelser för företagets bilar och tekniker bekräftar att företagets strategi fungerar och att Volvo Cars nu står stadigare än någonsin tidigare i företagets historia.

Under de kommande åren strävar Håkan Samuelsson och Volvo Cars efter att fortsätta den uppåtgående banan genom att dra nytta av och leda den förändring som pågår i branschen. Denna strävan speglas av en ny uppsättning långsiktiga ambitioner som Volvo Cars tillkännagav tidigare i år och som fokuserar på att etablera sig som ledande inom elektrifiering, självkörande bilar och nya modeller för bilägande och biltillgång.

Under företagets nya uppdrag Frihetskänslan strävar Volvo Cars efter att erbjuda en serie nya extra säkra, personliga och hållbara mobilitetstjänster snarare än att enbart sälja bilar till slutkonsumenter. I mitten av nästa årtionde förväntar man sig att hälften av den årliga försäljningen ska komma från elbilar, medan var tredje bil väntas vara självkörande. Man strävar även efter att erbjuda hälften av alla bilar till kunder via prenumeration.

Volvo Cars spår att detta är en strategi som kommer att förvandla företagets koppling till kundbasen och hjälpa biltillverkaren att skapa mer än fem miljoner direkta kundrelationer fram till mitten av nästa årtionde. Detta ger också företaget mycket större möjligheter att utveckla uppkopplade och andra typer av tjänster kopplade till bilen för kunderna.

Dessa ambitioner kommer att vara avgörande för att vi ska kunna fortsätta etablera vår koncernstruktur, som består av Volvo Cars och relaterade företag, till exempel företagets bilprenumerationstjänst Care by Volvo, dess nya mobilitetsföretag M, det avknoppade varumärket Polestar för eldrivna prestandabilar, och betydande aktieposter i det nya kinesiska bilmärket LYNK & Co, samt Zenuity, ett företag som utvecklar mjukvara för självkörande bilar.

Synergier och delade utvecklingskostnader med dessa och andra närstående företag väntas förstärka företagets finansiella resultat ytterligare och bidra till att generera hög lönsamhet.

– Branschen är i förändring, liksom våra kunders förväntningar. Vi behöver och vill svara upp mot de kraven, säger Håkan Samuelsson. – Vår kurs för de närmaste åren är att förvandla våra banbrytande ambitioner till konkret verklighet. Vår förvandling är inte klar och nya spännande kapitel i Volvos historia väntar på att skrivas.

 

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Skräddarsydda lackboxar ökar tempot

Utan utländsk arbetskraft skulle han få lägga ned

Volvo Cars på väg mot sin elektrifierade framtid

Volvo Cars har nu tagit ett viktigt steg mot uppfyllandet av sina elektrifieringsmål med lanseringen av uppgraderade och nyutvecklade elektrifierade drivlinealternativ, som kommer att göras tillgängliga för hela modellprogrammet framöver.

Här är batteriet som kan revolutionera elbilen

Varning för trötta och slumrande bilförare

Så många som 17 procent av de svenska bilisterna har slumrat till bakom ratten. Detta enligt en ny undersökning genomförd av Novus på uppdrag av Circle K. Att vara påtagligt trött när man kör bil är både straffbart och farligt men ändå uppger mer än hälften av bilisterna att de inte avstår från bilkörning vid trötthet.

Svenska Öhlins ingår nu i bildandet av ett av världens största eftermarknadsföretag

Nyhetsbrev

DRF: Så vässar du lönsamheten i däckverkstaden

Slimma och optimera och satsa på teknik. Det tror Däckspecialisternas Riksförbunds ordförande Ulrik Jönsson är viktigt för däckverkstäderna för att behålla lönsamheten.

Arkiv

TEMA DÄCK&FÄLG: Bilmetro satsar på flyttbara däckställ

Försäkringsbolagen stödjer Kvalitetssäkrad Skadeverkstad

MRF vill ha gemensam certifiering av skadeverkstäder

Svensk Toyotahandel har tecknat ett ramavtal med KBV

Toyotas återförsäljarförening har ingått ett ramavtal för kvalitetsuppföljning av service- och skadeverkstäder med Kontrollerad Bilverkstad. Avtalet har fyra olika nivåer inom verkstadscoachning och egenkontroller skräddarsydda för märket.

Försäljningen av diesel steg under januari månad

Försäljningen av diesel och eldningsolja steg under årets första månad, medan försäljningen av bensin och E85 sjönk. Detta i jämförelse med januari månad 2018. Allt enligt preliminär statistik från SPBI.

Bantad teknik från KTH kan ge lyft för autonoma fordon

För autonoma fordon är lidar, light detection and ranging, en avgörande komponent i den teknik som känner av hur omgivningen ser ut. Nu har forskare vid KTH utvecklat lidar-teknik som är betydligt billigare att tillverka, lättare och mer resurssnål än tidigare varianter.

Antalet efterlysta personbilar minskar i Sverige

1

Motormännen varnar för bristande konstruktion hos Volvo-motorer

MOTORHISTORIA: När en greve utmanade Ferrari

En stormrik italiensk greve försökte en gång i tiden utmana självaste Ferrari. Nu ska prototyperna säljas på auktion.

Nissens Automotive expanderar sitt utbildningskoncept med online

Kraftig ökning av försäkringsbedrägerier inom motorskador och trafikolyckor

Under 2018 genomförde de svenska sakförsäkringsbolagen 7 462 bedrägeriutredningar. Det är en ökning med 7 procent. Utredningarna ledde till att bolagen avböjde utbetalningar till ett värde av 480 miljoner kronor. Det visar den senaste statistiken över försäkringsbedrägerier frånLarmtjänst.

Opel Sverige flyttar huvudkontoret till Malmö

31 personer omkom i januaritrafiken på väg

Under januari månad i år omkom 31 personer och 1 489 skadades i vägtrafiken (140 svårt skadade och 1 349 lindrigt skadade). Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 15 februari. Det är 18 fler omkomna än under januari förra året.

Tänak vann Svenska Rallyt Johan Kristoffersson trea i WRC2

Ott Tänak från Estland vann årets Rally Sweden WRC före E. Lappi från Finland och med belgaren T. Neuville på tredje plats. Svenske Pontus Tidemand kom på 8:e plats.

"Husbilsteknikern behöver vara tusenkonstnär"

Nya yrkeshögskoleutbildningar för husbils- och husvagnstekniker kan snart bli verklighet. Att jobba med husbilar ställer bitvis nya och andra krav på fordonsteknikern, menar SFVF:s vd Bo Ericsson.

1

Är världen redo för den självkörande revolutionen?

BMW M kommer med helt nya X-modeller

Bosch Car Service certifierade 2 verkstäder på 2 dagar

Gratis app ger rätt oljekvalitet

”Man måste vara snabb på bollen”

Biltillverkarna nonchalerar att stöldsäkra nyckellösa bilar

Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter med PWR Racing

Teknikens Världs PeO Kjellström död

CHEF-intervju: ”Vi var lika ställda som alla andra”

Ford lanserar ny generation Transit i år

Ny vd för Circle K Sverige AB

Han satsar på ny elbil med ny batteriteknologi

Högsby är Årets Bilkommun 2018

Ny UV-grundfyller från Basf

Se alla Företagens egna nyheter

Affärsägare, verkstäder och leverantörer samlade för FIXAT-evenemanget

Kardan till Chevrolet Captiva och Opel Antara

Ny drivknut till Toyota

Avgaskylare

Nyckelmärkning och -hantering

Ledlenser - ATEX produkter

Fabriksrenoverad original dieselspridare till Volvo

Ny drivaxel till Volvo och Ford

Nya produkter till Jaguar, Land Rover och Scania

Bärarmar till Nissan Qashqai, 07-13

Linear 6 Elite - LAZER

Nya inre drivknutar till VW Transporter och Multivan T5

Ny drivknut till Dacia och Renault

MVS AB lanserar nytt sortiment av elbilsladdare

Kardanaxel till BMW X3

Flexiblare lagring för pallar och långgods

TriSys kundcase - CB Auto

Inspektionslampa

Nadine Kåmark siktar på VM-guld

Dieselpump till Jaguar och Ford

Winassist teknikerapp är här!

Zero Waste - där inget går till spillo

Extraljus 9"

Sänkt pris på BMW- och Mercedesaxlar

Här "printar" vi logotypes enligt kundens önskemål

Sänd till en kollega

0.122