23948sdkhjf

Vädrets makter fullträff för Klassikers höstträff

De flyttade till Skokloster från närbelägna Wenngarn och fick med Motorhistoriska Marknaden. Fint väder dagen till ära ser ut att ha gjort årets upplaga av Klassikers stora höstträff till en succé.

Förra året besökte över 1100 klassiska bilar tidningen Klassikers stora höstträff vid Wenngarns slott strax utanför Sigtuna i Uppland. I år hade man flyttat arrangemanget till Skoklosters slott bara någon mil i nordvästlig riktning, för att få utrymme till att ta emot fler bilar.

Flytten till Skokloster tycks ha blivit ett lyckokast. Två av parkeringsvakterna Motormagasinet pratade med mot slutet av dagen bedömde att tillströmningen av klassiska bilar varit ännu större i år än 2017. Väderleken för dagen med måttliga vindar och omkring 17-18 grader C sörjde i alla fall för närapå idealiska förhållanden för både besökarna och utställarna.

Klicka på bilden för att få se fler bilder från Klassikers höstträff!

Nytt för årets upplaga av Klassikers stora höstträff var att man även fick vara värd för Motorhistoriska Marknaden, som hade över 100 säljare. Specialtemat för i år var 1950-tal, något som inte minst märktes på vintagemarknaden som fanns på området, med massor av kläder och prylar i 50-talsstil.

Ett välbesökt inslag på Klassikers stora höstträff var Verktygsboden, som utöver valda produkter ur sitt sortiment hade en Range Rover från 1973 som man just nu renoverar i samarbete med tidningen Klassiker.

Range Rovern kördes till Skokloster av Verktygsbodens vd Lars Edwardsson:

– Det gick bra att köra hit den, men fronten släppte delvis från sina fästen mot slutet på grund av rostskador, berättar Lars Edwardsson.

Chassit och drivlinan på Range Rovern är nästintill färdigrestaurerat, medan den bitvis kraftigt rostangripna karossen väntar på en välbehövlig restaurering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.453