23948sdkhjf

Lufta bromsarna bekvämt och säkert

För att fungera optimalt får bromssystemet inte innehålla någon luft. Därför måste man vid byte av bromsvätska lufta bromsledningarna. KS Tools har nu ett hjälpmedel.

Med den nya satsen bromsluftningsnycklar klarar man direkt av ett rent och snyggt byte av bromsvätska.

Luftningsnycklarna i satsen ser dessutom till att bytet går lätt även på svårtillgängliga ställen. Mekanikern behöver inte heller montera av hjulen vid användning av dessa verktyg. Bromsluftningssatsen med sex delar finns hos KS Tools med artikelnummer 160.0725.

Luftning av bromsar är för det mesta ett krångligt jobb. Luftningsnipplarna sitter dolda på svårtillgängliga ställen. Dessutom händer det att den frätande bromsvätskan i det avgörande ögonblicket rinner iväg dit där man inte vill ha den. KS Tools sats med bromsluftningsnycklar är tänkt just att lösa dessa båda problem. De lätthanterliga nycklarna är nämligen med sina extrakorta tolvkantshylsor så utformade att de kan användas nästan överallt. Luftningsslangen av silikon sitter kvar på luftningsnippeln vid lossande och fastdragning. Den har dessutom en backventil, som effektivt förhindrar återflöde av gammal bromsvätska och utpumpad luft.

En ytterligare fördel: den som arbetar med detta verktyg behöver inte montera av hjulen. Det sparar tid under en jäktig dag på verkstaden. Eftersom det finns helt olika storlekar på luftningsnipplar, har KS Tools samlat alla storlekar i satsen. Den innehåller luftningsnycklar i storlekarna 7, 8, 9, 10 och 11 millimeter. Därtill kommer den 120 centimeter långa luftningsslangen. Med denna sats är mekanikern rustad för alla fabrikat. Satsen lämpar sig dessutom även för luftning av kopplingssystem. Nycklarna är färgkodade efter storlek och tillverkade av stabil, mattsatinerat kromvanadium.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062