23948sdkhjf

PWR frias från diskvalificeringen – Mikaela får tillbaka segern i STCC

Svenska Bilsportsförbundets (SBF) Disciplinnämnd meddelar i dag att PWR Racing frias från diskvalificering under STCC-tävlingarna på Gelleråsen Arena. Det innebär att Mikaela Åhlin-Kottulinsky får tillbaka sin historiska seger och Robert Dahlgren är tillbaka som mästerskapsledare.

Motiveringen till beslutet från Disciplinnämnden lyder:

”Disciplinnämnden bifaller överklagan. Philip Morin, Robert Dahlgren, Daniel Haglöf samt Mikaela Åhlin Kottulinsky skall återinsättas i resultatlistorna och inbetalda avgifter återbetalas.”

”DN har inte hittat något om att det skulle vara fel enligt homologering för att använda denna sammansättning avgassystem som man nu underkänner och då man hänvisar till paragraf 6.6 samt teknisk form nr 35.”

”DN hittar heller inget i några regler om att man måste använda Low Noise-system för att klara 95 db, som kravet är i Sverige. Förbifartsmätning som fanns på banan har heller inte resulterat i några påpekande eller tidstillägg. Med dessa anledningar så skall beslutet bli bifall och förarna skall återinsättas i resultatlistorna på de platser som de var vid målgång.”

PWR Racing fick tre bilar diskvalificerade från första tävlingen på Gelleråsen Arena i form av Daniel Haglöf, placerad etta, Philip Morin, placerad tvåa, och Robert Dahlgren, placerad femma, samt en bil i andra tävlingen i form av Mikaela Åhlin-Kottulinsky, placerad etta.

Bilarna diskvalificerades då de kört med ett avgassystem som kontrollanter bedömde som ej tillåtet under tävlingshelgen på Gelleråsen Arena.

De team som lämnade in protesterna mot PWR Racing har möjlighet att överklaga beslutet till SBF:s Juridiska kommittén (JK) inom sju dagar.

- Jag har aldrig slutat att se det som en seger. För mig och teamet har det alltid varit tydligt att vår prestation gav oss det här resultatet, det har inget kunna ta ifrån oss. Men oavsett känns det helt fantastiskt skönt att få det här beskedet. De som tvivlat får nu svart på vitt att jag och hela teamet står som rättmätiga segrare i båda racen på Karlskoga Motorstadion. Nu ser jag med glädje fram emot STCC-finalen på Mantorp Park, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111