23948sdkhjf

Så fungerar Hella Gutmanns digitala glasögon

Filma, ta bilder eller titta på film – allt medan du är uppkopplad i samtal med den tekniska supporten. Hella-Gutmanns nya digitala glasögon är mer än bara ett par ovanligt avancerade brillor.

Till det senaste på området ny teknik i motorbranschen räknas så kallade VR-glasögon, vilka lite förenklat innebär att den som bär glasögonen kan se en tredimensionell figur av exempelvis en motor, en kaross eller ett kopplingsschema.

VR-tekniken erbjuder helt nya möjligheter för exempelvis undervisningen på fordonsutbildningarna.

Ett av dragplåstren i Hella Gutmanns monter på Automechanika var Real-time digital supportoch närmast ser ut som ett par glasögon utan glas och med en handsfree-liknande enhet längs ena bågen.

Real-time digital support kan faktiskt liknas vid en mobiltelefon med film- och stillbildskamera. Tanken med Hella Gutmanns digitala glasögon är nämligen att serviceteknikern med dessa ska kunna fotografera av eller filma någonting och skicka det till exempelvis Hella Gutmanns tekniska supportavdelning, medan han även samtidigt pratar i telefon med supporten.

Med glasögonen kan man även scanna av QR-koder för att sedan kunna ladda hem information eller data som QR-koden är knuten till från nätet.

Hella Gutmanns digitala glasögon fungerar även som en kamera åt andra hållet, det vill säga om serviceteknikern som bär glasögonen pratar med Hella Gutmanns tekniska support-avdelning så kan de se det som kameran på serviceteknikerns glasögon ser, och exempelvis guida eller assistera teknikern i dennes arbete.

Hella Gutmanns digitala glasögon har också en bild- och filmvisningsfunktion, det vill säga de kan visa bilder eller spela upp en film i glasögonbärarens synfält. Rent praktiskt skulle det till exempel kunna innebära att supporten man pratar med spelar upp en film eller visar bilder som illustrerar det vederbörande försöker förklara för serviceteknikern som bär glasögonen.

Förutsättningen för att kunna använda Hella Gutmanns digitala glasögons alla funktioner är förstås att man laddat hem en app till sin dator eller läsplatta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125