23948sdkhjf

Så slutade de stjäla arbetskraft av varandra

En HR-chef och en säljchef tyckte att det var ohållbart att bilhandlarna i Danmark köpte över säljare från varandra. Så de tog initiativ till en treårig säljarutbildning.

– Vi var alla runt och köpte över varandras säljare. Därför satte vi oss ned för att diskutera hur vi kan hjälpas åt att få fram fler säljare i branschen. Och så kom vi fram till att vi skulle starta den här treåriga säljarutbildningen. Och vi hade själva valt att gå utbildningen ifall vi hade stått i begrepp att utbilda oss till säljare dag. Det säger Henrik Brøchner Jensen och Jan Johansen, båda med nyckelpositioner på två av Danmarks större bilåterförsäljarkoncerner.

De är båda initiativtagare till den nya 3-åriga akademiska säljarutbildning som tagits fram i samarbete mellan branschen och yrkeshögskolan Erhvervsakademiet i Århus. Utbildningen innehåller även en ledarskapsutbildningsdel och eleverna kommer direkt från företag i motorbranschen, vilka även bekostar elevens utbildningsplats. Eleverna tillbringar också en hel del av sin utbildningstid på sin arbetsplats.

Säljarutbildningen kan vara ett sätt för företaget att kunna behålla en duktig säljare, menar Anker Nørlund Christensen, utbildningsansvarigErhvervsakademiet i Århus.

Behörighetskravet för att bli antagen till säljutbildningen är att man har två års yrkeserfarenhet som säljare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11