23948sdkhjf

Klokkerholm satsar på delar till veteranbilar

Klassiska bilar blir en allt viktigare nisch, tror man på danska Klokkerholm. På årets Automechanika-mässa hade man egen monter intill den nya utställningshallen för klassiska bilar.

Klassiska bilar är en nisch som växer och som erbjuder ökade intäktsmöjligheter för hela branschen. Det menar Per Hovgaard som är produktchef för klassiska delar, som hos Klokkerholm är ett eget produktområde.

Per Hovgaard pekar på siffror från USA som ett ypperligt exempel på vilken potential klassiska bilar ruvar på: i USA står klassiska bilar enligt Hovgaard för cirka 7,5 procent av intäkterna på landets allbilverkstäder, trots att de bara utgör 3,5 procent av USA:s bilpark. Det läggs helt enkelt mer tid och resurser på klassiska bilar, påpekar Per Hovgaard.

Nu satsar Klokkerholm för fullt på att erbjuda ett brett sortiment bildelar till klassiska bilar. Och här har man nu nytta av den verktygsutrustning från 1970- och 80-talet som man fortfarande har kvar. Klokkerholm har även tagit fram nya verktyg för tillverkning av delar till klassiska bilar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078