23948sdkhjf

Produktionsstart för de första Polestar 1 prototypbilarna

Utvecklingstakten för Polestar 1 har ökat i och med produktionen av den första serien av VP bilar (Verifiering Prototyp) avsedda för vägtrafik i Sverige.

VP-bilarna produceras för flera syften, inklusive krocktester, vädertester och utvärdering i vägtrafik, och utgör den allra första flottan av Polestar 1-bilar på vägarna.

Byggandet av bilarna, som äger rum i en specialiserad anläggning för prototyptillverkning i Göteborg, sker till största delen för hand. Det fungerar som den första testfasen för tillverkning av Polestar 1 kundbilar som kommer att byggas vid Polestars nya Production Centre i Chengdu, Kina. Polestar 1 har en kaross av kolfiber som krävde utveckling av ny specialiserad produktionsutrustning och byggtekniker som kommer att överföras till fabriken och användas för att bygga de serietillverkade bilarna.

– Monteringen av VP-bilarna innebär att Polestar 1 har tagit nästa steg mot produktion, säger Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer på Polestar i ett pressmeddelande.

– Denna första batch med 34 bilar kommer att göra det möjligt för våra ingenjörer att finjustera detaljerna på bilen, säkerställa att Polestar 1 är perfekt när vi börjar producera kundbilar i mitten på nästa år.

Produktionen av Polestar 1 är första gången som ett varumärke i Volvo Car Group har utforskat bilbyggande i kolfiber. VP-bilarna har gjort att ingenjörerna kan designa, testa och utföra komplicerade konstruktionsprocesser med positivt resultat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11